René van der Gijp (1961)

René van der Gijp (4 april 1961) was een Nederlandse rechtsbuiten die onder meer uitkwam voor Sparta, PSV en sc Heerenveen. Van der Gijp is tegenwoordig bekend als analyticus bij het populaire voetbalprogramma Voetbal Inside waar hij regelmatig hilarische anekdotes vertelt uit zijn voetbalcarrière.

Van der Gijp debuteerde in 1978 bij Sparta. Na hier vier seizoenen te hebben gespeeld, trekt hij naar België, om bij Lokeren te voetballen.  Na na tweeënhalf jaar keert de vijftienvoudig international weer terug naar Nederland. PSV trok de aanvaller aan en in Eindhoven werd in de drie jaar dat hij er voetbalde tweemaal de landstitel gevierd.  Hierop trok Van der Gijp andermaal naar het buitenland.

In Zwitserland ging hij voetballen voor Xamax Neuchâtel en FC Aarau. Voor Xamax één seizoen, voor FC Aarau twee jaar. Met beide verenigingen wist hij landskampioen te worden en de Zwitserse supercup te pakken.

In 1989 keerde hij weer terug bij Sparta, om één jaar later bij sc Heerenveen zijn carrière te beëindigen. Tegenwoordig schuift Van der Gijp tweemaal in de week aan bij Voetbal Inside en geeft hij lezingen aan bedrijven door het hele land.

(Foto: Paul Stolk/ANP Foundation)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *