David Sousa Nascimento (1966)

David Nascimento

David Sousa Nascimento (16 maart 1966) is een gewezen verdediger (libero) van Portugese afkomst. In zijn carriére diende hij tal van clubs. Nascimento werd trainer van het Cruijff team Mamelodi Sundowns in Zuid Afrika en FC Eindhoven.

David Nascimento begon zijn carrière in Portugal, waar hij onder andere voorVitória Setúbal en Vitória Guimaraes speelde. Aan het begin van het seizoen ’91-’92 maakte hij de overstap naar RKC Waalwijk, waar hij één seizoen zou blijven. Tijdens de twee daaropvolgende seizoenen bij Roda JC werd hij geselecteerd voor het Portugese nationale elftal.

In 1994 verkaste hij naar FC Utrecht. Hij speelde hier vier volle jaargangen en was een vaste waarde in het team. In het seizoen 1998-1999 haalde trainer Martin Jol hem naar  RKC Waalwijk en maakte hem aanvoerder. Drie seizoenen later verhuisde hij naar RBC Roosendaal. Bij  Sparta Rotterdam sloot hij ten slotte zijn actieve spelerscarrière af op 38-jarige leeftijd.

Davi Nascimento werd op 22 oktober 2010 aangesteld als trainer van de topklasser VV Sparta Nijkerk, als opvolger van de ontslagen Raymond Schuurman. Vanaf de zomer van 2012 werd hij assistent van John van ‘t Schip bij Chivas Guadalajara in Mexico. Nascimento werd daarna trainer van het Cruijff team Mamelodi Sundowns in Zuid Afrika en FC Eindhoven.

(Foto: ANP – Toussaint Kluiters)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *