De carrière van Marco van Basten in 22 prachtige foto’s

De schitterende carrière van Marco van Basten willen we graag herbeleven. Spittend in diverse archieven hebben we 22 prachtige foto’s geselecteerd. Geniet ervan!

Marco van Basten debuteerde op 4 april 1982 in het eerste elftal van Ajax. Na rust mocht de zeventienjarige aanvaller invallen voor vedette Johan Cruijff (Foto – Cor Mulder/ANP Archief)

 

1983. Tienertalent Marco poseert voorafgaand aan het seizoen 1983/84 voor de camera. (Foto – ANP Archief)

 

Op 7 september 1983 debuteerde Marco van Basten in Oranje. In het Oosterpark stadion van FC Groningen staat hij tussen de broertjes Koeman. (Foto – Cor Mulder/ANP Archief)

 

1984. Een geconcentreerde Marco van Basten laat zich niet van zijn stuk brengen en scoort tegen FC Den Bosch. (Foto – Cor Mulder/ANP Archief)

 

1984. Bondscoach Rinus Michels praat bij met Marco, daags voor de interland tegen Oostenrijk. (Foto – ANP Archief)

 

1984. Opluchting! Marco van Basten springt in de armen van Ronald Koeman nadat Marco de 4-2 tegen Feyenoord heeft gescoord. (Foto – ANP Archief)

 

1985. Burgermeester Ed van Tijn tijdens een onderonsje met Marco. De burgervader ontving de selectie van Ajax in zijn ambtswoning nadat Ajax het landskampioenschap had veiliggesteld. (Foto – ANP Archief)

 

1985. Samen met Frank Rijkaard draagt Marco een tas over het strand van Wassenaar. (Foto – Rob Croes/Anefo)

 

1986. Marco van Basten ontvangt zijn prijs, nadat hij is uitgeroepen tot Profvoetballer van het Jaar. (Foto – Hans Steinmeier/ANP)

 

1986 is een mooi jaar voor Marco. Ook de prijs van Europees topscorer van het Jaar mag hij ontvangen. (Foto – ANP Archief)

 

1986. Wachtend op het vliegtuig op Schiphol heeft Marco een onderonsje met Johan Cruijff en Frank Rijkaard. (Foto – Bart Molendijk/Anefo)

 

1987. Rob de Wit, getroffen door een hersenbloeding, staat voor zijn rentree op het trainingsveld. Marco staat achter Rob, tussen Aron Winter en John van ‘t Schip. (Foto – Koen Suyk/ANP Archief)

 

1987. Een verliefd stel? Misschien, maar in elk geval een dodelijk aanvalsduo. Marco en Ruud. (Foto – Frans van der Linde/ANP Archief)

 

1987. Met een hippe muts op het hoofd traint Marco van Basten in Malmö daags voor het EC-duel tegen de Zweden. (Foto – ANP Archief)

 

1987. In ‘zijn’ Utrecht kijkt Marco gespannen naar de wedstrijd tussen FC Utrecht en Ajax. (Foto – Bart Molendijk/Anefo)

 

1987. Marco en Ruud zoeken even de ontspanning op en spelen een potje biljart. De EK-kwalificatiewedstrijd tegen Griekenland zal later die week gespeeld worden. (Foto – Rob Bogaerts/Anefo)

 

1987. Leipzig is verslagen en de Europa Cup is binnen! Pieter van Vollenhoven praat na met Johan en Marco. (Foto – ANP Archief)

 

1988. Hebbes! (Foto – ANP Archief)

 

1989. Samen met René Eijkelkamp poseert Marco voor de camera’s in Noordwijk. (Foto – Rob Croes/Anefo)

 

1989. San Marco toont trots aan het publiek de Europese Super Cup (Foto – ANP Archief)

 

1990. Marco in de Italiaanse zon. (Foto – ANP Archief)

 

1992. We sluiten deze fotoreportage af met een bekend plaatje. Marco en Ruud, rustig babbelend. (Foto – Frans van der Linde/ANP Archief)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *