Dean Gorré (1970)

Dean Gorré

Dean Roberto Gorré (10 september 1970) was een in Suriname geboren middenvelder die het beste uit de verf kwam als schaduwspits. Werd in zijn carrière twee keer landskampioen en won twee keer de beker.

Gorré speelde bij zijn debuutwedstrijd als rechtshalf/aanvallende middenvelder voor SVV. Daarna speelde hij nog bij Dordrecht’90, Feyenoord, FC Groningen, Ajax, Huddersfield Town en Barnsley.

Na een sterk seizoen bij Dordrecht’90 in het seizoen 1992/’93 vertrok hij naar Feyenoord. In het eerste seizoen speelde hij de meeste westrijden. Na enkele blessures en plaatsen op de bank vertrok hij na drie seizoenen en tekende hij bij FC Groningen. Bekijk de website FCG Stats voor alle statistieken van de periode van deze aanvallende middenvelder in zijn tijd bij FC Groningen.

In het seizoen 1996/’97 speelde hij zijn beste seizoen en scoorde in dat jaar elf keer. Ook Ajax zag hem regelmatig spelen en besloot hem over te nemen van FC Groningen. Daar speelde hij drie seizoenen voor hij naar Engeland vertrok voor een avontuur bij Huddersfield Town in de 2de Engelse divisie. In 2003 sloot hij zijn carrierè af bij Barnsley.

(Foto: ANP – Herman Pieterse)

Hier viert Dean Gorré een feestje na het behalen van het kampioenschap met Feyenoord.

1 gedachte over “Dean Gorré (1970)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *