Dejan Čurović (1968)

Dejan Curovic

Dejan Čurović (10 augustus 1968) speelde in Nederland bij Vitesse en FC Groningen. Bij de Arnhemmers vormde hij een succesvol duo met de Griek Nikos Machlas.

‘DJ Superstar’, zoals zijn bijnaam luidde, speelde in Joegoslavië voor FK Zemun en Partizan Belgrado. In 1994 vertrok hij naar Vitesse, waar de ambities op dat moment torenhoog waren. De hoge verwachtingen maakte hij echter zonder problemen waar in Arnhem. De Joegoslaaf vormde met Nikos Machlas een gevreesd duo in de PTT Telecompetitie. Mede dankzij hem kon de Griek Europees topscorer worden in 1998. Curovic zelf zorgde trouwens voor een paar leuke mijlpalen in de geschiedenis van de Arnhemmers. Hij zorgde op 25 maart voor het eerste doelpunt in stadion GelreDome in de met 4-1 gewonnen wedstrijd tegen NAC. ‘DJ’ scoorde tegen FC Twente (2-1 winst) ook al het laatste doelpunt in Stadion Nieuw Monnikenhuizen, het voormalige stadion van Vitesse.

In 2000 werd de bonkige spits als nieuwe ‘superstar’ gepresenteerd bij het net gepromoveerde FC Groningen. Daar kwamen de kwaliteiten van Čurović minder uit de verf omdat de Groningers in de daaropvolgende seizoenen vooral degradatievoetbal speelden. Als pinchhitter was hij echter nog regelmatig succesvol in het Oosterpark. Kijk op de website van FCG Stats voor zijn statistieken in zijn periode bij de Groningers.

Čurović stopte in 2003 met het spelen van betaald voetbal. Hij speelde zeven interlands voor Joegoslavië.

(Foto: ANP – Herman Pieterse)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *