Dejan Čurović (1968-2019)

Dejan Čurović (1968)

Dejan Čurović (10 augustus 1968 – 10 augustus 2019) speelde in Nederland bij Vitesse en FC Groningen. Vooral in Arnhem groeide hij uit tot cultheld, hij vormde er een zeer succesvol duo met de Griek Nikos Machlas. Čurović overleed op 10 augustus 2019, op zijn 51e verjaardag, aan de gevolgen van een kort ziekbed.

‘DJ Superstar’, zoals zijn bijnaam luidde, speelde in Joegoslavië voor FK Zemun en Partizan Belgrado. In 1994 vertrok hij naar Vitesse, waar de ambities op dat moment torenhoog waren. De hoge verwachtingen maakte hij echter zonder problemen waar in Arnhem. De Joegoslaaf vormde met Nikos Machlas een gevreesd duo in de PTT Telecompetitie. Mede dankzij hem kon de Griek Europees topscorer worden in 1998.

Čurović zelf zorgde trouwens voor een paar leuke mijlpalen in de geschiedenis van de Arnhemmers. Hij zorgde op 25 maart voor het eerste doelpunt in stadion GelreDome in de met 4-1 gewonnen wedstrijd tegen NAC. ‘DJ’ scoorde tegen FC Twente (2-1 winst) ook al het laatste doelpunt in Stadion Nieuw Monnikenhuizen, het voormalige stadion van Vitesse. In totaal scoorde hij 43 goals voor Vitesse in 115 wedstrijden.

In 2000 werd de bonkige spits als nieuwe ‘superstar’ gepresenteerd bij het net gepromoveerde FC Groningen. Daar kwamen de kwaliteiten van Čurović minder uit de verf omdat de Groningers in de daaropvolgende seizoenen vooral degradatievoetbal speelden. Als pinchhitter was hij echter nog regelmatig succesvol in het Oosterpark, hij scoorde in totaal tien goals voor de ‘Trots van het Noorden’. Kijk op de website van FCG Stats voor zijn statistieken in zijn periode bij de Groningers.

Na zijn avontuur in Groningen beëindigde ‘DJ’ zijn professionele loopbaan. Hij speelde zeven interlands voor Joegoslavië. Na zijn carrrière werd hij onder meer zakenman in zijn vaderland. Bij Vitesse was hij nog regelmatig zichtbaar. Hij reikte in 2017 de KNVB-beker uit na de gewonnen bekerfinale en onthulde het monument voor stadion Nieuw-Monnikenhuize.

Dejan Čurović overleed wrang genoeg op zijn 51e verjaardag in 2019 na een kort ziekbed. De voetbalwereld reageerde geschokt op zijn overlijden.

(Foto: ANP – Herman Pieterse)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *