Didier Martel (1971)

Didier Martel

Didier Martel (26 oktober 1971) was een zeer begaafde middenvelder die zijn jeugdopleiding genoot bij AJ Auxerre en in ons land speelde bij FC Utrecht, Vitesse en kortstondig bij Helmond Sport. Martel stond bekend als een excentrieke en grillige buitenspeler, die door zijn fraaie acties een echte publieksspeler werd.

Martel begon zijn opleiding in 1988/89 bij het Franse AJ Auxerre, maar wist daar nooit door te breken. Hij verhuisde naar Olympique Nîmes, waar hij drie seizoenen lang geregeld in de basis zou staan. Na Châteauroux kwam hij terecht bij de topclub Paris Saint-Germain, waar hij in 2 seizoenen echter slechts 12 wedstrijden zou spelen. De Fransman verhuisde naar Nederland, en tekende een contract bij FC Utrecht. Het eerste seizoen kwam hij weinig aan spelen toe, maar in het seizoen 1999-2000 bleek Martel een vaste waarde, en werd hij met 8 doelpunten clubtopscorer. Vervolgens zou hij vier seizoenen bij Vitesse spelen waarna hij in 2004, na een korte periode bij Helmond Sport, naar Frankrijk terugkeerde. Daar speelde hij nog een jaar op het vijfde niveau bij Lunel.

De Fransman werd na zijn carrière onder meer uitbater van “Café de Paris” in Nîmes en techniektrainer bij Vitesse. Op dit moment is hij spelersmakelaar.

(Foto: Youtube)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *