Dirk Jan Derksen (1972)

DJ Derksen

Dirk Jan Derksen (17 juni 1972) was een goaltjesdief die als enige speler voor alle vier de Limburgse profclubs heeft gespeeld.

Derksen begon als jeugdspeler bij Theole uit Tiel en zijn professionele carrière startte bij BVV Den Bosch in het seizoen 1990/91, waar hij al snel uitgroeide tot een vaste waarde. Na drie jaar vertrok hij naar Roda JC. Daar werd hij echter nooit een vaste waarde.

Daarna speelde hij voor MVV, nogmaals Roda JC,  Dordrecht’90 waar hij weer niet op een basisplaats wist te rekenen en daarom in de winterstop van seizoen 2005/2006 vertrok naar VVV-Venlo. Hier werd hij een van de publiekslievelingen.

Na de promotie van VVV in 2007 vertrok hij echter weer, en tekende een contract voor een seizoen (met een optie voor een tweede seizoen) bij Fortuna Sittard. In zijn eerste jaar was hij echter meestentijds reserve en mocht daarom na een seizoen alweer vertrekken.

In het seizoen 2008/2009 speelde hij voor Helmond Sport. Op 1 mei 2009 nam hij afscheid van het betaalde voetbal in een wedstrijd tegen zijn oude club FC Zwolle. Twee maanden later maakte Derksen bekend dat hij verder zou gaan spelen als amateur, voor de Limburgse club EVV.

Op dit moment is Derksen trainer van Roda JC B1.

(Foto: Youtube)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *