Dwight Yorke (1971)

Dwight Yorke

Dwight Yorke (3 november 1971)  oftewel The Smiling Assassin (‘de lachende sluipmoordenaar’) is een oud-voetballer uit Trinidad en Tobago die actief is geweest in de Engelse Premier League en daarna in Australië ging voetballen als centrumspits. Hij werd vooral bekend van zijn periode bij Manchester United.

Yorke kwam uit voor Sunderland, Aston Villa, Manchester United, Blackburn Rovers, Birmingham City en Sydney FC. In 2006 weet oud teamgenoot Roy Keane hem terug naar Engeland te halen om zijn carrière voort te zetten bij Sunderland.

Yorke heeft 72 interlands achter zijn naam staan voor zijn vaderland Trinidad & Tobago. Met zijn land plaatste hij zich voor het WK voetbal 2006 in Duitsland. Op Tobago is mede daarom zelfs een voetbalstadion naar Dwight Yorke vernoemd.

Zijn bijnaam is The Smiling Assassin. Oftewel ‘De Lachende Sluipmoordenaar’. En vooral in zijn periode bij Manchester United was Yorke succesvol. In het seizoen 1998-1999 werd hij met deze club landskampioen, won de Engelse beker en de Champions League.

Daarnaast was Yorke dat seizoen ook (gedeeld) topscorer in de Engelse competitie. Ook in de twee seizoenen daarna won Dwight Yorke met deze club het Engels kampioenschap. Hij vormde vooral met Andy Cole een gevreesd spitsenkoppel.

Dwight Yorke scoorde een totaal van 123 doelpunten in de Premier League.

(Foto: Wikipedia)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *