Edwin Vurens (1968)

Edwin Vurens

Edwin Vurens (6 juni 1968) was een bij vlagen briljante, maar ook grillige aanvaller van onder meer Sparta, FC Twente en Roda JC.

Vurens brak door op Het Kasteel bij Sparta tijdens het seizoen 1987/88, nadat hij door trainer Rob Baan van de amateurs van de club naar het eerste elftal was gehaald. Daar speelde hij onder meer samen met de broertjes De Nooijer,  Ed de Goeij en Lody Roembiak. In 1993 trok de aanvaller naar FC Twente.

Hij speelde een uitstekend eerste seizoen in het Diekman, met een schitterende volley tijdens de Europa Cup-wedstrijd tegen Bayern München als hoogtepunt. In Enschede speelde hij samen met spelers als Youri Mulder en Prince Polley. Vooral in zijn tweede seizoen in Enschede kwam Vurens onder trainer Issy ten Donkelaar minder aan spelen toe. Roda JC haalde hem daarop voor 900.000 gulden naar Kerkrade. Op Kaalheide speelde hij vervolgens twee seizoenen.

Na zijn Nederlandse carrière trok de vleugelspits naar Zwitersland om daar te gaan spelen voor Sankt Gallen en Servette. Met laatstgenoemde club werd hij nog kampioen van het Alpenland. In 2002 beëindigde Edwin Vurens zijn professionele voetbalcarrière. Een van zijn hoogtepunten was de enige interland die hij speelde voor Oranje in 1995. Tegen Portugal werd met 0-1 verloren.

Edwin Vurens stond bekend als een zeer technisch vaardige speler, die met zijn fraaie acties vaak de handen van het publiek op elkaar kreeg. Tegelijk was het ook een zeer grillige speler die regelmatig compleet onzichtbaar was.

Na zijn profcarrière speelde hij nog in seizoen 2002/2003 bij 1e klasser RKAVV in Leidschendam. Vurens was in het seizoen 2005/2006 hoofdtrainer van FC Zoetermeer. Sinds de zomer van 2007 tot eind 2008 was hij trainer van toenmalig hoofdklasser VUC uit Den Haag. Vanaf het seizoen 2009-2010 was Vurens hoofdtrainer bij hoofdklasser sv ARC uit Alphen aan den Rijn. Waarmee hij direct in zijn eerste seizoen promoveerde naar de topklasse.ld

In het seizoen 2014-2015 als interim trainer ( 6 wedstrijden) bij Velo zondag (1e klasse). Om vervolgens in het seizoen 2015-2016 als trainer van Velo zaterdag te starten, dit jaar voor het eerst gestart in de 4e klasse. Met als resultaat het kampioenschap.

(Foto: ANP – Raymond Rutting)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *