Edwin Vurens (1968)

Edwin Vurens (6 juni 1968) was een bij vlagen briljante, maar ook grillige aanvaller van onder meer Sparta, FC Twente en Roda JC.

Vurens brak door op Het Kasteel bij Sparta tijdens het seizoen 1987/88, nadat hij door trainer Rob Baan van de amateurs van de club naar het eerste elftal was gehaald. Daar speelde hij onder meer samen met de broertjes De Nooijer,  Ed de Goeij en Lody Roembiak. In 1993 trok de aanvaller naar FC Twente. In het Diekman speelde hij een uitstekend eerste seizoen, met een schitterende volley tijdens de Europa Cup-wedstrijd tegen Bayern München als hoogtepunt. In Enschede speelde hij samen met spelers als Youri Mulder en Prince Polley. In zijn tweede seizoen in Enschede kwam Vurens onder trainer Issy ten Donkelaar minder aan spelen toe. Roda JC haalde hem daarop voor 900.000 gulden naar Kerkrade. Op Kaalheide speelde hij vervolgens twee seizoenen.
Na zijn Nederlandse carrière trok de vleugelspits naar Zwitersland om daar te gaan spelen voor Sankt Gallen en Servette. Met laatstgenoemde club werd hij nog kampioen van het Alpenland. In 2002 beëindigde Edwin Vurens zijn professionele voetbalcarrière. Een van zijn hoogtepunten was de enige interland die hij speelde voor Oranje in 1995. Tegen Portugal werd met 0-1 verloren.

Edwin Vurens stond bekend als een zeer technisch vaardige speler, die met zijn fraaie acties vaak de handen van het publiek op elkaar kreeg. Tegelijk was het ook een zeer grillige speler die regelmatig compleet onzichtbaar was.

Foto: ANP – Raymond Rutting

1 gedachte over “Edwin Vurens (1968)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *