Erik Meijer (1969)

Erik Meijer (1969)

Erik Meijer (2 augustus 1969) was een spits die één interland (tegen San Marino) speelde en uit kwam voor gerenommeerde clubs.  Als aanvaller scoorde hij er vaak lustig op los.

Erik Meijer speelde bij Fortuna Sittard, Antwerp FC, FC Eindhoven, opnieuw Fortuna Sittard, MVV, PSV, KFC Uerdingen 05, Bayer Leverkusen, Liverpool, Preston North End, Hamburger SV en Alemannia Aachen. Bij die laatste club is hij een icoon geworden. Mede door zijn winnende treffer, tegen FC Bayern München, in het DFB-pokaltoernooi van het seizoen 2003-2004. Hierdoor speelde Aachen het seizoen er op Europees voetbal. Meijer was ook in deze Europese wedstrijden belangrijk met belangrijke goals tegen Lille, Sint-Petersburg en AEK Athene. Het Europese avontuur sneuvelde, helaas voor hem, in de derde ronde tegen AZ uit Alkmaar.

Meijer speelde zijn beste jaren bij Bayer Leverkusen waar ze een topteam hadden en in de Champions League de sterren van de hemel speelden. De beloning was een transfer naar Liverpool FC, zijn jongensdroom. Hier kreeg hij al snel de bijnaam ‘The Butcher‘ omdat hij uit een ‘slagersnest’ komt, maar zeker ook door zijn speelstijl: met het slagersmes tussen de tanden. Hard werken en flink hakken. Liverpool is de enige club waar hij niet in de competitie voor wist te scoren. Dit zeker ook door de moordende concurrentie met namen als Robbie Fowler, Michael Owen en Emile Heskey.

Na nog eens drie seizoenen HSV besloot Erik Meijer bij Alemannia Aachen zijn carrière af te bouwen. Het toetje bleek echter een hele taart! Hij heeft de bekerfinale (DFB Pokal) gehaald (als tweede Bundesligaclub nota bene), heeft daar nog UEFA-cup gespeeld en hij bereikte  promotie naar de Bundesliga.

Rustig afbouwen was er niet bij, het ene succes werd door het andere overtroffen. Op 36 jarige leeftijd besloot hij te stoppen en kreeg van Aachen een mooie afscheidswedstrijd aangeboden. Zo speelden o.a. Frank Verlaat, Christian Ziege, Hans van Breukelen, Luc Nilis en Ronald Waterreus mee.

Meteen na zijn afscheidswedstrijd bracht hij een boek uit over zijn jaren bij Alemannia, getiteld “Drei geile Jahre”. Hier zijn bijna 9.000 exemplaren van verkocht.

In september 2006 werd Erik Meijer (1969) assistent-coach bij Alemannia Aachen. Meijer fungeerde jaren als sportdirecteur bij de club die uitkomt in de tweede klasse in Duitsland. Later werd hij nog technisch directeur bij de club. Tegenwoordig is hij onder meer voetbalanalist bij Fox Sports.

(Foto: ANP – Paul Vreeker)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *