Erik Willaarts (1961)

Erik Willaarts (1961)

Erik Willaarts (25 augustus 1961) was een doelpuntenmachine die vanuit de vierde klasse amateurvoetbal ineens topscorer werd bij FC Utrecht en later speelde bij Borussia Mönchengladbach, SVV/Dordrecht ’90 en Go Ahead Eagles.

Willaarts speelde in zijn amateurtijd bij Scherpenzeel en VV Woudenberg. Zijn spel bekoorde scout Nol de Ruiter dusdanig dat hij een contract mocht tekenen bij FC Utrecht. Bijna vanuit het niets werd hij een sterspeler bij de Domstedelingen. Alles wat hij in het seizoen 1986/87 aanraakte, veranderde in goud. Hij werd na Marco van Basten tweede op de topscorerslijst in de eredivisie met 25 goals.

Het hoogtepunt was de nacompetitie waarin FC Utrecht zich kwalificeerde voor Europees voetbal. Hij scoorde acht keer in zes wedstrijden, waaronder drie keer in de wedstrijd tegen Roda JC, 4-2. Zie ook het filmpje hieronder. Willaarts vormde in die jaren een gouden duo met John van Loen, die oorlog maakte in ‘de zestien’. En dat terwijl Willaarts altijd op de goede plaats stond om de bal erin te schieten.

De Duitse subtopper Borussia Mönchengladbach meldde zich dan ook snel bij FC Utrecht om Willaarts over te nemen. Mede door een zware blessure en de terugkeer van spits Uwe Rahn werd dat avontuur niet wat hij ervan verwachtte en verliet Willaarts ‘Die Fohlen’ om weer voor FC Utrecht te gaan voetballen.

Later speelde de Woudenberger nog voor SVV/Dordrecht ’90 en Go Ahead Eagles, maar bereikte door blessures nooit meer zijn niveau uit het topseizoen 1986/87. Erik Willaarts (1961) beëindigde zijn carrière in 2003.

De oom van Norwich City-spits Ricky van Wolfswinkel is nu mede-eigenaar van een keuken-speciaalzaak in Woudenberg, genaamd Keukengalerie.

(Foto: ANP – Archief)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *