Fabian de Freitas (1972)

Fabian Zanzibar de Freitas (28 juli 1972) is een voormalig aanvaller die met name buiten Nederland heeft gevoetbald. Hij speelde voor onder meer het Engelse Bolton Wanderers en het Spaanse Osasuna.

De Freitas verliet Nederland na vier seizoenen FC Volendam om voor Bolton Wanderers te gaan spelen. Hoewel hij nooit een vaste basisplaats wist af te dwingen, speelde hij wel een belangrijke rol door in het promotie/degradatieduel met Reading vier minuten voor tijd de gelijkmaker te maken. Hierdoor moest het duel op Wembley worden verlengd. In de verlenging werd De Freitas de grote held door Bolton met zijn tweede treffer naar de Premier League te schieten.

Na één seizoen Premier League-voetbal vertrok hij naar Spanje, waar hij  twee seizoenen voor Osasuna ging voetballen. Hierna kwam hij via één seizoen Boavista weer terug in Engeland, waar hij drie jaar speelde voor West Bromwich Albion. Uiteindelijk keerde De Freitas weer terug naar Nederland, waar hij voor zowel Cambuur Leeuwarden, FC Den Bosch en  NEC één seizoen voetbalde.

(Foto: ANP – Cor Mulder)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *