FC Rømø heeft zaterdag 19 november overtuigend beslag gelegd op de felbegeerde Kent u deze Nog-voetbalquizbokaal bij de WK Voetbalquiz. In de volgepakte theaterzaal van Hotel in ’t Holt 1654 in Zuidhorn kwam het driekoppige team nooit echt in de problemen bij de quiz, die in het teken stond van het WK voetbal, dat op zondag 20 november startte.

FC Rømø overtuigende winnaar WK Voetbalquiz Zuidhorn

FC Rømø heeft zaterdag 19 november overtuigend beslag gelegd op de felbegeerde Kent u deze Nog-quizbokaal. In een volgepakte theaterzaal van Hotel in ’t Holt 1654 in Zuidhorn kwam het driekoppige team nooit echt in de problemen bij de quiz, die in het teken stond van het WK voetbal, dat op zondag 20 november startte.

Voor de duidelijkheid, het was geen WK-promo. Daar wist Herman Sandman de juiste woorden wel voor te vinden. De bekende columnist van het Dagblad van het Noorden had die ochtend in dezelfde krant het WK een’ cynische klap in het gezicht van de mensheid’ genoemd. ‘Een stap achteruit op de weg naar een betere samenleving’. Met heerlijke, doch kritische bijdragen bracht hij de meer dan 80 deelnemers enige adempauze na hersenkrakende quizrondes.

 

18-karaats overwinning FC Rømø
De overwinning van FC Rømø was zonder twijfel 18-karaats. Het driekoppige team, dat zijn inspiratie in de Deense plaats Rømø had ontleend tijdens een vakantie, won overtuigend alle 4 rondes ‘Qatar’, ‘Een Elftal vragen’, ‘Shirts Question’ en ‘WKan van alles zijn’. De voetbalkenners pur sang waren zelfs zeer dichtbij het juiste antwoord op de vraag ‘hoeveel doelpunten zijn er tijdens alle 21 WK voetbaltoernooien gemaakt?’. Het juiste antwoord hierop is 2548. FC Rømø ging dan ook verdiend aan de haal met vier voetbaltickets, te besteden bij Groundhopticket.com. Een prijs die mogelijk is gemaakt door de plaatselijke VV Zuidhorn. Va Banque werd nipt tweede en ging naar huis met een biografie van Danny Buijs, beschikbaar gesteld door schrijver Ferdi Delies.

Oekie Hoekema
Ook de naam van Oeki Hoekema mocht niet ontbreken tijdens de quizavond. En wie kan dit beter dan cultzanger Meindert Talma. Hij wijdde ooit speciaal een lied aan de rossige Friese voetballer die ooit het eveneens discutabele WK van 1978 boycotte. De oud-speler van onder meer Cambuur, Go Ahead en PSV ging later hoekkoelkasten verkopen in Oranjewoud. De naam van Oekema werd tijdens de quizavond regelmatig gescandeerd, met dank aan het puike optreden van Meindert. Geluiden gingen op om Oeki uit te nodigen voor de eerstvolgende quizavond. Wie weet!

Wij kijken terug op een zeer geslaagde voetbalavond. Alle deelnemers grote dank voor het meedoen!

Deze quizavond is mede mogelijk gemaakt door en in prettige samenwerking met: Voetbalshirts.org, VV Zuidhorn, Ferdi Delies, Hotel in ’t Holt 1654, Panenka Magazine, Herman Sandman, Meindert Talma en Groundhopticket.com. Hartelijk dank hiervoor!

Ook interesse in een voetbalquiz voor bijvoorbeeld een verenigingsavond of jubileumfeest? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op via info@kentudezenog.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *