Freddy Rincón (1966)

Freddy_Rincon

Freddy Eusebio Rincón (14 augustus 1966) was een Colombiaanse fysieke sterke middenvelder die vooral bekendheid verwierf in Zuid Amerika. Na zijn actieve loopbaan besloot hij het trainersvak in te gaan.

Rincón speelde zes seizoenen als sterke middenvelder in eigen land. Dit voordat hij in 1993 naar Brazilië vertrok en zich aansloot bij Palmeiras. Na één seizoen in Brazilië besloot Rincón zijn geluk te gaan beproeven in Europa. Het werd Italië. In 1994 tekende hij namelijk een contract bij SSC Napoli. Na een sterk seizoen in Italië vertrok hij echter al na een jaar weer om naar Spanje te verhuizen. Hier ging hij spelen voor Real Madrid.

Hij speelde in totaal 45 duels (zeven goals) in de Copa Libertadores.

Rincón kwam in totaal 84 keer (zeventien doelpunten) uit voor de nationale ploeg van Colombia in de periode 1990–2001. Hij maakte zijn debuut op 2 februari 1990 in een vriendschappelijke uitwedstrijd tegen Uruguay, die met 2-0 werd verloren. Hij nam met zijn vaderland deel aan drie opeenvolgende WK-eindronden: 1990, 1994 en 1998.

Befaamd is vooral het doelpunt dat Rincón maakte in de negentigste minuut tijdens het derde en laatste groepsduel tegen West-Duitsland bij het WK voetbal 1990. De treffer van Rincon betekende namelijk de gelijkmaker (1-1). Hierdoor wist Colombia zich voor het eerst in de geschiedenis te plaatsen voor de tweede ronde bij een WK-eindronde. Daarin werd de ploeg uitgeschakeld door Kameroen, dat met 2-1 won door twee treffers in de verlenging van veteraan Roger Milla.

(Foto: Wikipedia)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *