Ger Senden (1971)

Ger Senden

Ger Senden (9 juli 1971) was jarenlang een vertrouwd gezicht bij Roda JC. De rechtsachter, met recht Mister Roda JC genoemd, speelde maar liefst negentien seizoenen in Kerkrade en kwam daarin tot meer dan 400 wedstrijden.

Senden maakte zijn debuut in augustus 1989 in de uitwedstrijd tegen FC Twente. De wedstrijd in het Diekman eindigde in 1-1. Langzamerhand vocht de verdediger zich in de basis, hij groeide uit tot een degelijke en betrouwbare rechtsback die nooit verzaakte.

Midden in de jaren ’90 was Ger Senden onderdeel van een van de beste Roda JC-selecties ooit. In 1995 werden de Koempels onder leiding van Huub Stevens zelfs tweede. Samen met uitstekende spelers als Raymond Atteveld, Barry van Galen, Tijjani Babangida, Johan de Kock en Tomeck Iwan wisten ze het Ajax nog behoorlijk moeilijk te maken.

In zijn loopbaan behaalde Ger Senden één hoofdprijs. Want in 1997 won hij met Roda JC de KNVB-beker. In een spectaculaire wedstrijd werd SC Heerenveen met 4-2 verslagen. In de bomvolle Kuip scoorde Senden zelfs een doelpunt.

De Limburger scoorde niet vaak, maar een doelpunten staat nog steeds in vele geheugens gegrift. In een met 5-1 gewonnen wedstrijd tegen AZ scoorde hij uit een onmogelijke hoek. Vanaf de zijkant belandde de bal boven in het doel, zelfs doelman Henk Timmer was verrast. De eerlijke verdediger zou achteraf toegeven dat zijn bal bedoeld was als voorzet.

In 2008 beëindigde De Spijker van Chevremont zijn indrukwekkende voetbalcarrière. Zijn afscheid was overigens niet als zodanig ingecalculeerd. In de competitie nam hij officieel afscheid, maar toen bleek dat Roda JC nog aan de nacompetitie moest deelnemen. Daarin moest ook Senden aan de bak. In de thuiswedstrijd tegen NEC kreeg Senden de rode kaart van scheidsrechter Nijhuis.

‘Mister Roda JC’ bleef zijn club ook na zijn carrière trouw. Ger Senden kreeg de functie teammanager bij de ploeg uit Kerkrade.

(Foto ANP – Herman Pieterse)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *