Herman Heskamp (1947)

Herman Heskamp

Herman Heskamp (2 februari 1947) was een aanvaller die speelde onder andere voor FC Twente, FC Groningen, PEC Zwolle en buitenlands bij Olympique Avignon.

Heskamp speelde in zijn jeugd bij de amateurs van GVV Eilermark uit Glanerbrug. In 1965 werd hij echter ingelijfd bij het net gevormde FC Twente. FC Twente ontstond op 1 juli 1965 door een fusie van Sportclub Enschede uit de Eredivisie en de Enschedese Boys uit de Eerste divisie. Op 9 april 1966 maakte Heskamp zijn debuut.

Bij zijn derde wedstrijd, twee weken later tegen DOS, scoorde hij een zuivere hattrick. In zeven wedstrijden kwam hij dat seizoen tot vijf doelpunten. Ook in de drie daaropvolgende seizoenen speelde Heskamp voor Twente, maar tot een echte doorbraak kwam het niet. Hij kwam tot 43 wedstrijden en twaalf doelpunten.

In 1969 verkaste Heskamp naar PEC Zwolle. Van de zes jaar dat hij in de hanzestad speelde was hij vijf keer clubtopscorer. Hij was in die seizoenen teamgenoot van onder andere Klaas Drost. De man die ooit eens met een legenarische solo scoorde tegen het grote Ajax. In het seizoen 1974/1975 was hij topscorer van de Eerste divisie.

Na dat jaar tekende hij een contract bij FC Groningen. Bij Groningen wist hij de vorm die hij bij Zwolle tentoonspreidde niet voort te zetten en in 1976 mocht Heskamp vroegtijdig weg. Hij greep zijn kans en vertrok naar Olympique Avignon in Frankrijk. In 1979 kwam Heskamp terug naar Nederland en beëindigde hij zijn profcarrière.

Herman Heskamp speelde nog een jaar voor de hoofdklasse amateurclub ROHDA Raalte en ging vervolgens als conciërge aan de slag op een middelbare school in Meppel. Daarnaast werd hij trainer van sv Giethoorn SE.

(Foto: Gahetna.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *