Jan Everse (1954)

Jan Everse

Jan Everse (5 januari 1954) is een van de weinige spelers die zowel bij Ajax en Feyenoord speelde. Hij bleef ook na zijn actieve carrière in de voetbalwereld actief.

Als verdediger speelde ‘Juan’ Everse voor zowel Feyenoord als Ajax. In 1980 werd hij na diverse blessures afgekeurd voor het betaalde voetbal. Later is hij coach geworden van onder meer FC Zwolle en Sparta.

Everse speelde twee interlands. Zijn debuut maakte hij op 30 april 1975 in de wedstrijd in en tegen België (1-0) in het Bosuilstadion in Antwerpen. Everse speelde één interland meer dan zijn vader Jan Everse Sr., die één interland speelde.

Everse werd trainer bij FC Zwolle. Op 2 maart 2009 meldt dagblad De Telegraaf dat Everse op non-actief was gezet. De oorzaak lag niet, zoals FC Zwolle aangeeft, op het sportieve vlak maar volgens de krant ging het om een misdraging gepaard gaande met fysiek contact jegens een collega/medewerker van FC Zwolle. Door een arbitragezaak blijft hij maar op 29 oktober gaan FC Zwolle en Everse alsnog uit elkaar als gevolg van de slechte resultaten. Daarna ging hij nog aan de slag bij SC Heerenveen en Sparta.

Sinds 17 augustus 2015 is Everse werkloos nadat hij opstapte bij FC Dordrecht na een aanvaring met Marco Boogers.

(Foto: ANP – Cor Mulder)

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *