Jarda Šimr (1979)

Jarda Simr

Jaroslav ‘Jarda’ Šimr (31 januari 1979) was een Tsjechische middenvelder van onder meer Excelsior, RKC Waalwijk en NEC Nijmegen.

Als zestienjarige puber zag Šimr zich ontdekt door de scouts van Feyenoord, die de talentvolle voetballer overnam van FC Viktoria Plzeň. Officiële wedstrijden speelde de blonde spelmaker echter niet voor de Rotterdammers en ook voor RKC Waalwijk, waar hij een halfjaar op huurbasis gestald werd, speelde hij niet.

Om toch aan die broodnodige speelminuten te komen, keerde Jarda terug naar Rotterdam. Ditmaal echter niet naar Zuid, maar naar Kralingen. Hij ging voetballen voor Excelsior. Twee seizoenen lang was Šimr een bepalende schakel in stadion Woudestein. Hij verdeelde het spel en scoorde daarnaast ook nog eens makkelijk; dit leverde hem in 2001 een transfer op naar NEC Nijmegen.

In Gelderland speelde Šimr 3,5 jaar en werd hij in mei 2003 een absolute held door de club hoogstpersoonlijk Europa in te schieten. NEC moest in Waalwijk tegen RKC winnen om concurrent Roda JC onder zich te houden.

Lange tijd leek dit niet te lukken, tot Šimr vlak voor tijd een voorzet van Resit Schuurman binnen wist te glijden en zodoende heel Nijmegen dronken van geluk te maken. Het was voor NEC de eerste keer in twintig jaar dat men Europa weer in mocht en daar zijn de supporters Šimr nog altijd dankbaar voor.

Na zijn jaren in de Goffert speelde Jarda nog even voor het Poolse Amica Wronki en wederom Excelsior. In oktober 2007 verkaste Šimr naar Viktoria Plzeň, om bij de club waar hij werd opgeleid nog even in het eerste elftal te voetballen. Enkele maanden later, begin 2008, zou Jarda Šimr zijn professionele kicksen aan de wilgen hangen en uitballen bij de amateurs van eerst SK Senco Doubravka en later FC Spartak Chrást.

(Foto: Youtube)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *