KENTUDEZENOG

Jarda Simr (1979)

Jaroslav ‘Jarda’ Šimr (31 januari 1979) was een Tsjechische middenvelder van onder meer Excelsior, RKC Waalwijk en NEC Nijmegen.

Als zestienjarige puber werd Simr ontdekt door de scouts van Feyenoord, die de talentvolle voetballer overnam van FC Viktoria Plzeň. Officiële wedstrijden speelde de blonde spelmaker echter niet voor de Rotterdammers en ook voor RKC Waalwijk, waar hij een halfjaar op huurbasis gestald werd, speelde hij niet.

Om toch aan die broodnodige speelminuten te komen, keerde Simr terug naar Rotterdam. Ditmaal echter niet naar Zuid, maar naar Kralingen. Hij ging voetballen voor Excelsior. Twee seizoenen lang was Simr een bepalende schakel in stadion Woudestein. Hij verdeelde het spel en scoorde daarnaast ook nog eens makkelijk; dit leverde hem in 2001 een transfer op naar NEC Nijmegen.

In Gelderland speelde Simr 3,5 jaar en werd hij in mei 2003 een absolute held door de club hoogstpersoonlijk Europa in te schieten. NEC moest in Waalwijk tegen RKC winnen om concurrent Roda JC onder zich te houden. Lange tijd leek dit niet te lukken, tot Simr vlak voor tijd een voorzet van Resit Schuurman binnen wist te glijden en zodoende heel Nijmegen dronken van geluk te maken. Het was voor NEC de eerste keer in twintig jaar dat men Europa weer in mocht en daar zijn de supporters Simr nog altijd dankbaar voor.

Na zijn jaren in de Goffert speelde Simr nog even voor het Poolse Amica Wronki en wederom Excelsior. In oktober 2007 verkaste Simr naar Viktoria Plzeň, om bij de club waar hij werd opgeleid nog even in het eerste elftal te voetballen. Enkele maanden later, begin 2008, zou Simr zijn professionele kicksen aan de wilgen hangen en uitballen bij de amateurs van eerst SK Senco Doubravka en later FC Spartak Chrást.

(Foto: Youtube)

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2020 KENTUDEZENOG

Thema door Anders Norén