Jean-Paul van Gastel (1972)

Jean Paul van Gastel

Jacobus Johannes Martinus Paulus ‘Jean-Paul’ van Gastel (28 april 1972) was vooral bekend als regisseur en vrijetrappenspecialist bij onder meer Willem II en Feyenoord. ´JP´ verkaste in 1996 voor 2 miljoen gulden van Willem II naar het Feyenoord van trainer Arie Haan. Bij de Rotterdamse club vormde hij een veelgeprezen middenveld met Paul Bosvelt.

In 1999 werd hij met Feyenoord landskampioen. De daaropvolgende zomer wilde AS Roma hem met een zeer hoog bod naar Italië halen, maar Feyenoord wilde hem niet kwijt. Het markeerde het begin van een tragisch einde van zijn carrière: Het jaar erop werd Van Gastel geplaagd door blessures waardoor hij niet verder kwam dan 22 wedstrijden. Wél won hij met zijn club nog de nationale Supercup.

<

div>

Blessures gooiden roet in het eten van het voetballeven van de Brabander. In de seizoenen 2000/2001 en 2001/2002 speelde Van Gastel door blessureleed praktisch niet meer. Hij maakte nog wel deel uit van het Feyenoord dat in 2002 de UEFA Cup won, maar speelde weinig. Na minder succesvolle periodes in bij Ternana en Como sloot hij zijn carrière af bij De Graafschap.

Van Gastel kwam vijf keer uit voor Oranje en scoorde daarin twee keer. Op dit moment is hij een veelbelovend assistent-trainer bij Feyenoord.

(Foto: ANP – Cor Mulder)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *