KENTUDEZENOG

Paul Bosvelt (1970)

Paul Bosvelt (26 maart 1970) speelde als middenvelder onder anderen 177 wedstrijden voor Feyenoord en won met deze Rotterdamse havenclub in 2002 de UEFA Cup.

Bosvelt begon zijn carrière bij de amateurclub SC Doesburg. Daarna ging hij naar de profclub Go Ahead Eagles. Hier speelde hij in vijf jaar 139 weedstrijden, waarna hij bij FC Twente een contract verdiende. Hier speelde Bosvelt drie seizoen. De volgende Nederlandse club waar hij aan de bak zou gaan was Feyenoord. Dit werden ook de mooiste jaren van zijn voetbalcarrière.

Bij Feyenoord werd hij al snel een belangrijke basiskracht. In zijn zes seizoenen bij Feyenoord won hij een landstitel in 1999 en zat hij in het ‘gouden team’ dat de UEFA Cup 2002 won.

Hij bleef nog een jaar aan waarna hij vertrok hij naar Manchester City FC. Na twee jaar te hebben gevoetbald in Engelse competitie keerde hij weer terug naar de Nederlandse competitie. Hij ging bij sc Heerenveen spelen. Zijn laatste wedstrijd op 13 mei 2007 ging met 4-0 verloren in de Play-offs wedstrijd tegen Ajax.

Bosvelt speelde 24 interlands in het shirt van Oranje waaronder op het Europees kampioenschap voetbal 2004.

Tegenwoordig speelt hij zijn wedstrijdjes nog in het 5e elftal van de Rotterdamse amateurclub TOGR.

Bosvelt begon zijn trainerscarrière bij Go Ahead Eagles als assistent van het eerste elftal in 2009. In seizoen 2011/12 ronde hij de cursus TC 1 succesvol af. Vanaf 2012 is Bosvelt werkzaam bij de Voetbalacademie FC Twente, alwaar hij Frank Tempelman assisteert bij de A-jeugd.

(Foto:Wikipedia).

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2021 KENTUDEZENOG

Thema door Anders Norén