Jeffrey Talan (1971)

Jeffrey Dennis Talan (29 september 1971) is een voormalig rechtsbuiten die voornamelijk bekendheid kreeg gedurende zijn periode bij sc Heerenveen. In die periode speelde hij acht interlands voor het Nederlands voetbalelftal, waarin hij eenmaal scoorde. (Foto: ANP Foundation)

Talan genoot zijn opleiding in de jeugd van VV Katwijk, alvorens hij de overstap maakte naar FC Den Haag. Bij deze club maakte hij in het seizoen 1990/91 zijn debuut in de Nederlandse Eredivisie, in 1995 verkaste hij naar SC Heerenveen waar hij tot en met 2002 onder contract stond. In 167 wedstrijden voor de friezen was hij goed voor 40 doelpunten.

Op 10 oktober 1998 maakte Talan zijn debuut in het Nederlands elftal. In de aanloop naar het EK voetbal 2000 dat in Nederland en België werd gehouden, speelde hij in totaal vijfmaal in Oranje. Tijdens dit EK moest Talan voor de buis toekijken vanwege een ernstige blessure aan zijn knie. Na het EK maakte de nieuwe bondscoach, Louis van Gaal, nog driemaal gebruik van de diensten van Talan in drie WK kwalificatiewedstrijden waarin hij eenmaal scoorde.

Gedurende het seizoen 2002/03 zette Talan op 31-jarige leeftijd een punt achter zijn actieve voetbalcarrière wegens een chronische knieblessure. Talan speelde nog wel enkele jaren Futsal bij FFS uit Vegelinsoord, maar stopte hier in de zomer van 2011 mee. Tegenwoordig is Talan fulltime in dienst van sc Heerenveen als techniek- en assistent-trainer.

KentudezeNog hield in 2012 een interview met deze international. http://www.kentudezenog.nl/talan-mijn-grootste-succes-ik-heb-op-ieder-niveau-gescoord/ (Foto: ANP Foundation)

Hieronder een reportage over  FFS, de voormalig zaalvoetbalploeg van Talan:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.