Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack ondersteunt geen Aangepaste CSS meer. Bekijk de documentatie van WordPress.org voor meer informatie over het toepassen van aangepaste stijlen op je site: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /srv/home/kentudezenognl/domains/kentudezenog.nl/htdocs/www/wp-includes/functions.php on line 6078
Johnny Dusbaba (1956) - Kent u deze Nog

Johnny Dusbaba (1956)

Johnny Dusbaba

Johnny Dusbaba (14 maart 1956) was een verdediger die onder meer speelde bij FC Den Haag, Ajax en Anderlecht, maar vooral bekend werd vanwege zijn handelsdrift.

De geboren Hagenaar, zoon van een kermisexploitant, debuteerde in 1973 bij FC Den Haag. Ajax haalde hem een jaar later naar Amsterdam. Dusbaba speelde drie seizoenen in de hoofdstad. Een kleine 100 wedstrijden en drie seizoenen verder vertrok de bikkelharde verdediger naar RSC Anderlecht. Ook daar speelde hij redelijk constant als basisspeler.

Na een korte periode bij Standard Luik moest hij het zieltogende NAC in 1983 weer van nieuwe impulsen voorzien, maar door zijn 108 kilo werd zijn verblijf aan de Beatrixstraat niet echt een succes… Dusbaba beëindigde zijn carrière in 1986 bij het Belgische Sint-Niklaas. Hij speelde in totaal 326 competitiewedstrijden en scoorde daarin vijf keer.

Johnny Dusbaba speelde vier interlands. Hij was ook geselecteerd voor het WK 1978, maar om onopgehelderde redenen reisde hij niet mee naar Argentinië. Ernie Brandts ging in zijn plaats, scoorde en haalde de finale. Dit tot groot ongenoegen van Dusbaba.

Dusbaba stond eigenlijk nog meer bekend vanwege de handel die hij bedreef tijdens naast zijn voetbalcarrière. De kofferbak van zijn Mercedes was zijn handelsmagazijn. Bij Anderlecht had hij zelfs het materiaalhok omgebouwd tot zaak waar hij naar eigen zeggen zeventigduizend francs per week omzette aan leren jassen, televisies en videorecorders. Zonder deze handelsdrift had hij het wellicht verder geschopt als voetballer.

Na zijn carrière werd Dusbaba onder meer coach van zaalvoetbalvereniging De Putters in het Belgische Oostende en werd hij eigenaar van een kledingzaak.

(Foto – ANP Foundation)

Eén reactie

 1. Geachte heer/mevrouw,

  Ik heb dit artikel met veel belangstelling en plezier gelezen.
  Zelf werk ik voor het Wiel. Een onafhankelijk blad dat sinds 1989 bestaat en 7x per jaar wordt uitgegeven.
  Momenteel ben ik bezig met een aantal sportreportages. Graag zou ik er een maken over Johnny Dusbaba.

  Hebben jullie contact met hem weten te leggen? Of weten jullie waar of hoe ik in contact met hem kan komen?

  Ik hoor het graag en hoop op een positieve reactie.

  Met vriendelijke groet,

  Tonny Pruijmboom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *