Jordi Hoogstrate (1983)

Jordi Hoogstrate

Jordi Hoogstrate (2 juni 1983) gold rond de eeuwwisseling als één van de allergrootste Nederlandse talenten, maar moest door meerdere zware blessures zijn carrière veel te vroeg beëindigen.

Voordat Hoogstrate in dienst trad bij FC Groningen speelde hij in de jeugd bij VV Annen en LTC Assen. De middenvelder maakte op 18 maart 2001 zijn debuut in het betaald voetbal. Op 16 december van datzelfde jaar maakte hij zijn eerste doelpunt: als invaller scoorde hij thuis tegen FC Utrecht. In het seizoen 2001/02 werd Hoogstrate door het publiek van FC Groningen gekozen tot speler van het jaar.

Erg lang kon FC Groningen niet van zijn voetbalkunsten genieten. Hoogstrate ging zijn maatje Arjen Robben achterna en tekende in 2002 voor vijf jaar bij PSV, dat hem overnam voor ruim drie miljoen gulden. Hiermee nam hij op de ranglijst van grootste Nederlandse tienertransfers de derde plaats in, achter Arjen Robben en Clarence Seedorf. Helaas bleek al snel na zijn aantreden bij PSV dat hij de mentale druk en het hoge verwachtingspatroon niet goed aan kon. Door psychische problemen ging het seizoen 2003/2004 voor hem verloren.

In het seizoen 2005/2006 vertrok de slimme middenvelder op huurbasis naar FC Emmen. Daar kreeg hij al snel met tegenslag te maken. Door een zware blessure in de voorbereiding was hij direct voor de rest van het seizoen uitgeschakeld. Ook het seizoen daarop, hij werd nog een jaar door Emmen gehuurd, was Hoogstrate weer maanden uitgeschakeld door een blessure.

In 2007 keerde Hoogstrate weer terug in Eindhoven. Bij PSV zou hij echter geen wedstrijden meer spelen. In 2008 keerde hij weer terug bij zijn geliefde FC Groningen. Maar ook daar ging het snel weer mis, hij scheurde voor de derde keer zijn kruisband. Hierop besloot hij om definitief te stoppen. Hoogstrate gold als een slimme en uitstekende spelverdeler met veel inzicht. Velen zijn ervan overtuigd dat hij het zonder fysieke en mentale problemen ver had kunnen schoppen.

Bekijk de website van FCG Stats voor de precieze statistieken van zijn tijd bij FC Groningen.

(Foto: FCGstats.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *