Juan Pablo Sorín (1976)

Juan Pablo Sorín (5 mei 1976) was een Argentijnse linksachter van onder meer River Plate, Villareal en Cruzeiro. Sorín stond bekend als een technische, aanvallende back met een goeie trap. Ook stond hij bekend vanwege zijn lange haardracht. Sorín speelde 76 interlands voor Argentinië.

Sorín begon met voetballen in de jeugd van Argentinos Juniors en maakte in 1994 op achttienjarige leeftijd zijn debuut in het eerste team. In 1995 ging hij als aanvoerder mee naar het -20 Wereldkampioenschap in Qatar en wist dit toernooi te winnen. Juventus had genoeg gezien en besloot de speler aan te trekken. De jonge back kon het in Italië echter niet waarmaken en vertrok na een jaar alweer naar zijn geboorteland. River Plate haalde de speler binnen.

In Buenos Aires wist Juampi vervolgens veel prijzen te winnen. Hij werd in 1996, 1997 en 1999 landskampioen van Argentinië en pakte in 1996 de Champions League van Zuid-Amerika, de Copa Libertadores. In 1999 haalt het Braziliaanse Cruzeiro de verdediger op. Ook hier pakte hij een prijs, de Braziliaanse beker in 2000. Daarnaast werd hij uitgeroepen tot één van de populairste spelers van de club. Toch verliet hij de club driemaal op huurbasis, om achtereenvolgens voor Lazio Roma, FC Barcelona en Paris Saint-Germain te voetballen. Hoewel hij bij elk van de drie clubs goed presteerde, was het uiteindelijk Villareal dat de speler definitief overnam van Cruzeiro.

In Spanje kende hij onder trainer Manuel Pellegrini een sterke periode. Met onder meer Diego Forlán als doelpuntenmachine en Juan Roman Riquelme als spelmaker werd er onder meer een halve finale in de Champions League bereikt, deze ging echter verloren tegen het Arsenal van onder meer Pascal Cygan, hoewel hij niet in de selectie zat.

Direct hierna vertrok Sorín naar Hamburger SV, waar hij nog twee seizoenen voetbalde. Hij beëindigde  zijn carrière vervolgens in 2009 bij Cruzeiro. Tegenwoordig is Sorín schrijver en heeft hij zijn eerste boek uitgebracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *