Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack ondersteunt geen Aangepaste CSS meer. Bekijk de documentatie van WordPress.org voor meer informatie over het toepassen van aangepaste stijlen op je site: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /srv/home/kentudezenognl/domains/kentudezenog.nl/htdocs/www/wp-includes/functions.php on line 6078

Deprecated: Functie is_staging_site is sinds versie 3.3.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan in_safe_mode. in /srv/home/kentudezenognl/domains/kentudezenog.nl/htdocs/www/wp-includes/functions.php on line 6078
Keith Masefield (1957) - Kent u deze Nog
Deprecated: Functie is_staging_site is sinds versie 3.3.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan in_safe_mode. in /srv/home/kentudezenognl/domains/kentudezenog.nl/htdocs/www/wp-includes/functions.php on line 6078

Keith Masefield (1957)

Keith Masefield

Keith Masefield (26 februari 1957) was een Engels voetballer die als verdediger speelde. Speelde welgeteld vier wedstrijden in zijn eigen land en verder vooral lang in Haarlem.

Masefield begon zijn loopbaan bij Aston Villa waar hij vanaf 1974 onder contract stond tot en met 1977. Hij kwam echter maar vier wedstrijden voor de hoofdmacht uit waarna hij een aanbieding kreeg om in Nederland, bij HFC Haarlem te gaan spelen. In eerste instantie wilde de Engelse club met 30.000 pond wel erg veel geld. Maar toen Masefield dreigde dan maar twee jaar niet te voetballen, kon hij gaan voor 7500 pond.

In Haarlem kreeg hij meteen een basisplaats bij de toenmalige profclub HFC Haarlem waarbij hij van 1977 tot 1988 uitkwam in zowel de hoofdklasse als eerste klasse. Haarlem werd kampioen van de eerste divisie in het seizoen 1980-1981. In seizoen 1981-1982 werd, met de jonge Ruud Gullit (1979-1982) in de gelederen, zelfs via een 4e plek in de eredivisie Europees voetbal behaald (doelsaldo +16; 57 voor -41 tegen).

De eerste ronde in het EuropaCup III-toernooi (UEFA Cup-toernooi) in het seizoen 1982-1983 overleefde Haarlem tegen het Belgische KAA Gent. In de tweede ronde werden ‘de roodbroeken’ uitgeschakeld door Spartak Moskou. Tijdens de uitwedstrijd in het Olympisch Stadion Loezjniki in Moskou vond de Loezjnikiramp plaats. Hierbij kwamen officieel 66 mensen om het leven. Maar toeschouwers van de wedstrijd hadden het echter over veel grotere aantallen slachtoffers.

In het seizoen 1983-1984 eindigde Haarlem wederom op de 4e plek in de eredivisie, echter gaf dat dit seizoen geen recht op Europees voetbal. Masefield had de hobby graag op te komen en was daardoor een extra troef in aanvallen opzicht. Hij speelde in totaal 271 wedstrijden waarin hij zes maal wist te scoren.

Hierna ging hij naar België waar hij een contract kreeg bij Beerschot VAC. Hier was Barry Hughes trainer en speelde hij onder andere samen met met twee Nederlanders: Simon Tahamata en Ton Blanker. Hij kwam hier in 1988 en 1989 voor uit en speelde in totaal 32 wedstrijden voor de club. Tussen 1989 en 1991 kwam hij nog uit voor Telstar waar hij 32 wedstrijden voor speelde.

Daarna kwam zijn profloopbaan tot een einde en bleef Keith Masefield in Nederland wonen en kwam nog uit als amateurvoetballer bij diverse verenigingen.

(Foto: ANP – Flip Martens)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *