Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack ondersteunt geen Aangepaste CSS meer. Bekijk de documentatie van WordPress.org voor meer informatie over het toepassen van aangepaste stijlen op je site: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /srv/home/kentudezenognl/domains/kentudezenog.nl/htdocs/www/wp-includes/functions.php on line 6078

Deprecated: Functie is_staging_site is sinds versie 3.3.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan in_safe_mode. in /srv/home/kentudezenognl/domains/kentudezenog.nl/htdocs/www/wp-includes/functions.php on line 6078
Kizito 'Kiki' Musampa (1977) - Kent u deze Nog
Deprecated: Functie is_staging_site is sinds versie 3.3.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan in_safe_mode. in /srv/home/kentudezenognl/domains/kentudezenog.nl/htdocs/www/wp-includes/functions.php on line 6078

Kizito ‘Kiki’ Musampa (1977)

Kizito 'Kiki' Musampa (1977)

Kizito ‘Kiki’ Musampa (20 juli 1977) was een van de grote Ajax-talenten die we voor het eerst zagen in het gouden tijdperk van de jaren ’90, maar nooit echt wist door te breken. Daarna speelde hij vooral in Spanje zijn wedstrijden. Musampa was voor het laatst actief bij Willem II.

De man met de mooie voetbalnaam Kizito ‘Kiki’ Musampa kwam uit de welbekende kweekvijver van Ajax. Hij speelde daar twee seizoenen en scoorde in 31 wedstrijden zes keer. Met de ploeg haalde hij grote successen, zoals de winst van de Champions League en de Wereldbeker.

In 1997 vertrok de linkspoot naar Frankrijk om daar te gaan spelen voor Girondins Bordeaux. Daarna vertrok hij naar Spanje om te spelen voor Malaga, en Atlético Madrid. Na nog enkele rondzwervingen sloot hij in 2009 zijn carrière af in nederland bij Willem II. Musampa goldt als een groot talent, maar kon net als zijn generatiegenoten Andrei Demtsjenko, Nordin Wooter en Tarik Oulida nooit echt de hoge verwachtingen waarmaken.

Met het Nederlands voetbalelftal onder 20 nam Musampa in 1995 deel aan het Wereldkampioenschap onder de 20 jaar. Ook  nam Musampa in 1998 en 2000 deel aan het Europees Kampioenschap onder de 21 jaar. Tot en met het EK 2000 in Slowakije speelde Musampa 25 wedstrijden voor Jong Oranje. Eind 2005 ontving hij van bondscoach Marco van Basten ook nog een uitnodiging voor een trainingsstage bij het Nederlands voetbalelftal. Musampa werd echter geen speeltijd gegund.

Volgens de Congolese voetbalbond was het daarom nog mogelijk om Kiki Musampa op te kunnen roepen zijn geboorteland. De bondscoach Claude Le Roy hield hem al jaren in de gaten en wilde hem er dan ook graag bij hebben. Ook Musampa was enthousiast en gaf gehoor aan dit verzoek.

Musampa nam deel aan de trainingsstages van “The Leopards”, maar de FIFA stond niet toe dat Musampa deel uit zou maken van het voetbalelftal van Congo-Kinshasa. De FIFA-regels schrijven voor dat spelers met een dubbele nationaliteit die voor een bepaald land al één of meer bindende jeugdinterlands gespeeld hebben, alleen voor hun 21ste nog voor een tweede vaderland mogen kiezen.

Na zijn loopbaan speelde Kizito ‘Kiki’ Musampa (1977) zijn wedstrijden nog bij Lucky Ajax. En was ook daar duidelijk zijn techniek nog niet verloren.

(Foto: ANP – Juan Vrijdag)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *