Maikel Renfurm (1976)

Maikel Renfurm (8 juli 1976) die als bonkige spits zijn debuut maakte in het betaald voetbal bij Sparta Rotterdam speelde als international voor het Nederlands Beach Soccerteam.

Als jeugspeler kwam hij uit voor amateurclub Dynamo’67. Renfurm maakte in het seizoen 1994/95 zijn debuut bij Sparta Rotterdam. Na 89 wedstrijden en 13 doelpunten tekende hij in 1998 voor twee jaar bij N.E.C. Na vijftig wedstrijden en vijftien doelpunten vertrok hij in 2000 naar KR Reykjavík waar hij landskampioen werd. Hij ging hierop naar Preston North End vanwaar hij snel weer vertrok naar Saint Mirren (Schotland). Hier speelde hij zestien wedstrijden en scoorde eenmaal. In het seizoen 2001/02 speelde hij 8 wedstrijden voor LR Ahlen in de 2.Bundesliga. Na een kort verblijf in Denemarken bij Herfølge BK speelde hij in het seizoen 2003/04 nog 12 wedstrijden op amateurbasis bij Sparta maar tot een vervolg van zijn carrière kwam het niet. In totaal speelde hij 182 wedstrijden waarin hij 30 maal doel trof.

Renfurm ging verder in het amateurvoetbal waar hij speelde bij hoofdklasser Kranenburg, later gefuseerd tot Haaglandia onder trainer John de Wolf. Na een opstootje na afloop van de uitwedstrijd tegen FC Hilversum in 2006 werd Haaglandia uit de competitie genomen en kregen spelers, waaronder Renfurm, zeer lange schorsingen. Hierna speelde Renfurm nog voor Voorschoten ’97. Daarnaast speelde Renfurm interlands voor het Nederlands Beach Soccerteam.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *