Max Huiberts (1970)

Max Huiberts

Max Huiberts (17 november 1970)  speelde als sierlijke linksbuiten bij FC Zwolle, Roda JC, Borussia Mönchengladbach en AZ.

De 20-jarige Max Huiberts maakte pas in de zomer an 1990 zijn entree in het betaalde voetbal. Hij stapte van de derdeklasser zaterdagamateurs CSV’28 over naar stadgenoot FC Zwolle. Huiberts werd binnen een halfjaar door Roda JC gekocht. Dit op aandringen van assistent-coach Willy van der Kuijlen. De stylist was een ouderwetse linksbuiten, een soort slangenmens met subtiele kap- en draaibewegingen en hij scoorde veelvuldig.

Knieblessure

Door een zware knieblessure moest Huiberts al op een leeftijd van 32 zijn carrière beëindigen. Huiberts speelde tussen 1990 en 2003 in totaal 271 wedstrijden. Waarin hij 72 doelpunten maakte. Vooral bij Roda JC was hij een steunpilaar die altijd als eerste in de opstelling werd gezet.

Zwolle, Roda JC en Borussia Mönchengladbach

Max Huiberts maakte in het seizoen 1990-1991 zijn debuut in het betaalde voetbal bij FC Zwolle. In een wedstrijd tegen PSV poortte hij Eric Gerets en liet hem tevens een aantal keer zijn spreekwoordelijke hielen zien. Een overgang naar Kerkrade was geboren. De overgang in 1995 naar Borussia Mönchengladbach was niet zoals gehoopt. In twee seizoenen speelde Huiberts slechts 18 wedstrijden in Duitsland waarop hij terugkeerde naar Nederland.

Periode Alkmaar

Van 1996 tot en met 2003 speelde Huiberts vervolgens voor AZ. In zeven seizoenen speelde hij 120 Eredivisiewedstrijden voor AZ waarin hij 41 doelpuntenmaakte. Huiberts werd met AZ in het seizoen 1997-1998 kampioen in de Eerste Divisie.

In 2003 nam Max Edwin Huiberts op 32 jarige leeftijd afscheid van het betaalde voetbal. Hij tobde al enkele seizoenen met verschillende blessures en was daardoor niet altijd fit.Na zijn voetbalcarrière was Huiberts eerst jeugdtrainer bij AZ en vanaf 2006 ging hij als Scoutingscoördinator aan de slag. In 2010 ging hij als Technisch coördinator bij de Alkmaarders aan de slag.

Hij werd onder andere Hoofd-Scout bij AZ en op 1 januari 2016 werd hij Technisch Directeur bij AZ als opvolger voor de naar Amerika vertrokken Earnest Stewart. Hiermee liet hij Ajax en, die in Huiberts een ideale hoofd scouting zag, zijn hielen zien. Alsof hij nog steeds die dartele linksbuiten was..

(Foto: ANP – Foundation)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *