Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack ondersteunt geen Aangepaste CSS meer. Bekijk de documentatie van WordPress.org voor meer informatie over het toepassen van aangepaste stijlen op je site: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /srv/home/kentudezenognl/domains/kentudezenog.nl/htdocs/www/wp-includes/functions.php on line 6078

Deprecated: Functie is_staging_site is sinds versie 3.3.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan in_safe_mode. in /srv/home/kentudezenognl/domains/kentudezenog.nl/htdocs/www/wp-includes/functions.php on line 6078
Mourad Mghizrat (1974) - Kent u deze Nog
Deprecated: Functie is_staging_site is sinds versie 3.3.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan in_safe_mode. in /srv/home/kentudezenognl/domains/kentudezenog.nl/htdocs/www/wp-includes/functions.php on line 6078

Mourad Mghizrat (1974)

Mourad Mghizrat (1974)

Mourad Mghizrat (7 september 1974) viel aan voor Sparta, FC Utrecht, FC den Bosch en Willem II. Hij heeft één enkele interland achter zijn naam staan, voor zijn geboorteland Marokko.

De aanvaller begon zijn carrière bij ONA en Olympia en in 1996 bij Sparta, alvorens in het seizoen 1998/99 een kort uitstapje te maken naar FC Utrecht (12 potjes, één goal). Mghizrat zou bij Sparta 47 maal het shirt aan trekken (drie goals). Tijdens het lopende seizoen 1999/00 verhuisde hij naar degradatiekandidaat FC Den Bosch. Dit was een opmerkelijk verhaal:

De toenmalige trainer van FC Den Bosch, Martin Koopman was namelijk niet van plan Mourad op te stellen omdat hij niet in het besluit om hem aan te trekken was gekend. Koopmans besluit gold ook voor de eerder aangetrokken huurlingen Patricio Graff van Feyenoord en Cedric van der Gun van Ajax. “Deze drie spelers waren niet mijn keus. Ik wilde Tijjani Babangida“, aldus de oefenmeester.

In de Brabantse provinciehoofdstad lukte het Mghizrat niet zijn ploeg te behouden voor de Eredivisie, waarna de club na het seizoen 2000/01 via het kampioenschap van de Eerste divisie terugpromoveerde naar de hoogste afdeling. Onder trainer Wiljan Vloet maakte de Marokkaan als koppel met Bart van den Eede een sterk seizoen door in de Boschse aanval. Desondanks degradeerde Den Bosch via de nacompetitie opnieuw.

Mourad besloot na 64 wedstrijden en 13 goals te verkassen. Willem II contracteerde Mghizrat na afloop van dat seizoen en haalde hem naar Tilburg. Waar hij het eerste jaar regulier speelde bij ‘de Tricolores’, kwam hij daarna ‘op het tweede plan’. Verhuurperiodes aan FC Emmen (2003/04; 28 wedstrijden, 8 doelpunten) en wederom FC Den Bosch (22 potjes, één doelpunt) volgden.

FC Emmen haalde de aanvaller in de zomer van 2005 transfervrij en hij bleek in twee seizoenen met 29 goals in 65 wedstrijden een doeltreffende speler, de beleidsbepalers besloten zijn aflopende contract echter niet te verlengen.

Even leek een flirt met Oostenrijk (DSV Leoben) nog wat op te leveren, maar dit liep uiteindelijk stuk. DSV Leoben was toen een ploeg uit de streek Steiermark, uitkomende in de Red Zac 1.Liga, wat overeenkomt met de Jupiler League in Nederland. De Oostenrijkers hielden geen woord en hierdoor kwam er een eind aan de betaald voetbal-loopbaan van de aanvaller uit Marokko. Hij laat 401 wedstrijden na waarin hij 103 maal het net wist te laten bollen.

Sinds het seizoen 2007/08 speelde Mghizrat als amateur bij het Rijswijkse Haaglandia waarmee hij in mei 2010 promoveerde naar de Topklasse. In 2008 kwam Mourad heel anders in het nieuws: hij deed aangifte bij de politie vanwege discriminatie. Dit tegen een (neutrale) grensrechter. Hierdoor ging Mourad volledig door het spreekwoordelijke lint en werd de wedstrijd gestaakt.

In 1997 speelde Mourad Mghizrat (1974) éénmaal in het Marokkaans voetbalelftal.

(Foto: Youtube)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *