Nec-aan-nekrace bij voetbalquiz in Hoogkerk

Tot de laatste seconden was het spannend bij onze voetbalquiz bij HFC ’15 in Hoogkerk op vrijdag 22 december. Uiteindelijk mochten de mannen van ‘El Flaco’ zich terecht laten kronen als winnaar, nadat het de finale nipt won van team ‘Le Tissier’. De heren van ‘Tinus Plotseling’ pakten het brons.

Een kleine 70 man was afgekomen op de quiz in de gezellige kantine van Sportpark de Verbetering. Een van de hoogtepunten waren de vragen die FC Groningen-clubheld Erik Nevland per video over zijn periode bij FC Groningen stelde aan de deelnemers. Het zorgde voor weemoedige gevoelens in de zaal. Het ging immers over tijden dat FC Groningen zo goed speelde dat het bijna Champions League speelde en ‘de hut’ van de Euroborg standaard vol zat.

#ShirtQuestion
Ook de ronde #ShirtQuestion – verzorgd door onze samenwerkingspartner Arjan Wijngaard – zorgde voor hoofdbrekens bij de voetballiefhebbers uit Hoogkerk en omstreken. Wijngaard bestiert een museum met daarin meer dan 2000 shirts, de ene nog mooier dan de andere. In welk shirt maakte Arjen Robben zijn debuut voor FC Groningen? Wie droeg de shirts van Vitesse, Manchester United, Anderlecht en Dinamo Moskou? Alexander Büttner natuurlijk!

Kerstronde
Uiteraard mocht zo vlak voor kerst de ronde over het kerstelftal niet ontbreken. Tegen wie scoorde keeper Martin Pieckenhagen een doelpunt? Hoe heet de broer van John Metgod? Hoe vaak won Regillio Vrede met Roda de KNVB Beker? Wie was de trainer van Michael Ball bij PSV? Door wie werd Gyrano Kerk met FC Utrecht uitgeschakeld in de Europa League? Die laatste was een makkie uiteraard, Zenit Sint Petersburg. Ook voor de fans bij wie het leven uit meer bestaat dan voetbal moest de avond leuk blijven.

Eindstand

Uiteindelijk mochten El Flaco (63 punten) en ‘Le Tissier’ (61 punten) de finale spelen. De ploeg die de meeste bijnamen van voetbalclubs juist wist te antwoorden mocht zich tot winnaar kronen. El Flaco deed dat met klein verschil. Heren, van harte gefeliciteerd!

De eindstand
1. El Flaco
2. Le Tissier
3. Tinus Plotseling
4. Team Pils
5. Heemstars
6. Sunday Oliseh
7. Team TTN
8. Team Witte Wolf
9. Real Sowiesozat
10. Team Bar
11. HoffenHein
12. De Outsiders
13. Hoogkerk 3
14. Eikelkamp

Bedankt
Tot slot danken we iedereen die deze quiz mogelijk heeft gemaakt. Alle deelnemers, HFC ’15, Degelijk Design voor de posters, Arjan Wijngaard van www.voetbalshirts.org en Staantribune, hét magazine over voetbalcultuur. De datum van de volgende editie van de HFC ’15 Kent u deze Nog-quiz is inmiddels alweer geprikt voor 14 december 2018.

Ook interesse in onze voetbalquiz? Stuur dan een mailtje naar info@kentudezenog.nl,dan nemen we contact met u op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *