Nederland-Frankrijk (13 juni 2008)

Nederland – Frankrijk (13 juni 2008) was op het Europees kampioenschap voetbal 2008 de tweede wedstrijd voor Oranje. Vol zelfvertrouwen na de 3-0 overwinning op de Italianen reisde de ploeg van Van Basten af naar Bern. (Foto ANP – Cor Mulder)

Het Nederlands elftal was de koploper in Groep C van het Europees kampioenschap voor de wedstrijd tegen de Fransen moest beginnen. De eerste wedstrijd tegen Italië werd ruim met 3-0 gewonnen, terwijl Frankrijk niet verder kwam dan een doelpuntloos gelijkspel tegen Roemenië. De laatste keer dat beide landen op een groot toernooi tegen over elkaar stonden, was tijdens het Europees kampioenschap voetbal 2000. Nederland won toen in de Amsterdam ArenA met 3-2.

Na een furieus begin van Nederland met een snelle kopgoal van Kuijt(‘9) kwam Frankrijk sterk terug. Onder grote druk hield Edwin van der Sar zijn doel schoon. Van Nistelrooy stuurde na een superieure actie Robben over links weg. Hij bleef lang kijken en gaf hem keurig op maat bij Van Persie 2-0(’59). Na een aansluitingstreffer van Thierry Henry leek het even weer spannend te worden, maar gelijk vanaf de aftrap scoorde Robben een onmogelijk doelpunt, waarna Wesley Sneijder de wedstrijd in stijl afmaakte.

One thought on “Nederland-Frankrijk (13 juni 2008)

  • Lina Sibum
    13 februari, 2014 at 15:18

    Die dag ging ik mijn eigen eedstrijd tegemoet. Een week eerder werd mij vertelddatikkanker had, met uitzaaiingen en de type dodelijk. Ik zou waarschijnlijk niet lang meer leven. Chemo kon echter nog wat vertragenen iig kwaliteit van leven verbeteren(?). Dus zat ik op een ziekenhuis bed, infuus in mijn arm die aan een slangetje naar een oranje zsk liep ( met een zwarte doodshoofd). Inmiddels leef ik nog, God dank, na 3 x chemo en bestraling. Die dag was echter “HET BEGIN VAN DE REST VAN MIJN LEVEN” en trots op Oranje.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *.

*
*
You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Translate »