Orlando Trustfull (1970)

Orlando Trustfull

Orlando Trustfull (4 augustus 1970) was een middenvelder die speelde voor HFC Haarlem, SVV (Dordrecht), FC Twente, Feyenoord, Sheffield Wednesday en Vitesse. Tevens international.

Hij speelde in de jeugd van ASV Rivalen, AFC Ajax en Blauw-Wit, voordat hij een contract tekende bij HFC Haarlem. In de jeugd bij Ajax slaagde hij niet doordat hij teveel last had van groeistuipen. Daar speelde hij veertien wedstrijden en werd toen verkocht aan SVV Schiedam. In het seizoen 1991-1992 scoorde hij zijn eerste goal als professional. In 1992 vertrok hij naar FC Twente, waar hij slechts negen wedstrijden speelde. Hij werd gekocht door Feyenoord, waar hij de strijd om een basisplaats met moeite won. Wel pakte hij meteen in zijn eerste jaar Rotterdam de landstitel. Zijn goede spel leidde in 1994-1995 tot twee interlands.

Trustfull vond dat hij klaar was voor een buitenlands avontuur en vertrok naar Sheffield Wednesday, waar hij in zijn eerste seizoen negentien keer speelde en driemaal scoorde. Hij vond het moeilijk om zich aan te passen aan de Engelse leefstijl, en besloot terug te keren naar Nederland. Hij ging spelen voor Vitesse, waar hij een goed eerste seizoen speelde. De jaren erna werd hij geplaagd door blessures. In het seizoen 2001/02 werd hij samen met Marian Zeman, doelman Dragoslav Jevric en Evgeniy Levtsjenko verbannen naar Jong Vitesse waarna zijn contract in 2002 afliep en hij zijn carrière beëindigde. Hierna ging hij het trainersvak in als trainer van de B1 junioren van Ajax en promoveerde even later naar de A1 van dezelfde club.

Trustfull speelde in totaal 223 wedstrijden en scoorde 24 goals. Trustfull is getrouwd met de tv-presentatrice Quinty Trustfull en ze wonen in Almere. Orlando trad vaak op in het programma De Regenjas van Harry Vermeegen. Zoals onder andere in “hoe harder de bal, des te harder de knal”.

(Foto: ANP – Cor Mulder)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *