Oswald Snip (1971)

Oswald Snip (9 augustus 1971) is al jaren een vaste waarde in het RTL Sterrenteam. Tussen artiesten als Baas B, Yes-R en Dave Roelvink moet deze ex-profvoetballer van Haarlem, Den Bosch, TOP en VVV het niveau van het team opkrikken. In de jaren rond de eeuwwisseling was Oswald een spits die menig verdediger het leven zuur maakte.

Snip is een goede vriend van Jimmy Floyd ‘Jerrel’ Hasselbaink, met wie hij in Zaandam opgroeide.  Ze begonnen beide hun carrière bij Zaanlandia en DWS. Waar Hasselbaink via Telstar, twee Portugese clubs en Leeds United opklom tot international en topscorer van de Premier League, daar bleef de doorbraak van Snip uit. Hij kwam tot een personal best van 6 doelpunten in één seizoen in de eerste divisie.

Oswald Snip debuteerde in 1995 in het betaald voetbal bij Haarlem, waar hij meteen een basisplaats veroverde. Met zijn goede eerste seizoen verdiende hij een transfer naar FC Den Bosch. Daar voetbalde hij drie seizoenen met afnemend succes. Regelmatig was hij te vinden in de poolhal en legde hij een kaartje met Anthony Lurling, Roberto Verhagen en Pino Canale.

In zijn laatste Bossche jaar leverde hij een bescheiden bijdrage aan het kampioenschap door zijn voorzetten op topscorer Harry van der Laan. Snip speelde vervolgens een seizoen bij TOP Oss en twee seizoenen bij VVV in Venlo. Daar vierde hij zijn beste seizoen met 6 doelpunten in één seizoen.

Daarna verkaste hij naar het Belgische Rapide Wezemaal, waar hij de degradatie van de Eerste naar Tweede Provinciale klasse meemaakt. Tot 2011 voetbalde hij bij de amateurs in Nederland bij respectievelijk SV Marken, SC Voorland en ASV De Dijk.

Na zijn voetbalcarrière werkte Oswald Snip als jeugd- en assistent-trainer van FC Volendam. Inmiddels is hij beëdigd voetbalmakelaar en runt hij BAL Talent Management: “Begeleiding Als Leidraad in order to Become A Legend.”

Dit verhaal is geschreven door een van onze gastschrijvers Koen Peeters.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *