Peter Andrew Beardsley (1961)

Peter Andrew Beardsley (18 januari 1961), stylist afkomstig uit Engeland, die speelde als aanvaller gedurende zijn carrière. Hij kwam het grootste deel van zijn loopbaan uit voor Liverpool en Newcastle United.

Hoewel hij een vaste prik was in de top-10 meest lelijke voetballers, stonden zijn voetbalkwaliteiten buiten kuif. Beardsley vormde een tandem met John Barnes en John Aldridge die Liverpool aan twee landstitels en een FA-cup hielp. Beardsley stond bekend om zijn vastbeslotenheid en lijkt daarin het meest op Luis Suarez. Bij Liverpool maakte hij furore, maar Newcastle United was toch zijn clubbie daar speelde hij ook de meeste wedstrijden, hoewel hij ook jarenlang vele clubs versleet.

De fraaie stylist die net zo makkelijk met rechts als met links scoorde, speelde voor Carlisle United, Vancouver Whitecaps, Manchester United, Vancouver Whitecaps, Newcastle United, Liverpool, Everton, Newcastle United, Bolton Wanderers, Manchester City, Fulham, Hartlepool United, Melbourne Knights en Doncaster Rovers.
In 755(!) wedstrijden wist hij 237 maal de goal op succesvolle wijze te vinden.

“He never stops running”- Beardsley speelde 59 keer voor de nationale ploeg van Engeland, en scoorde negen keer in de periode 1986-1996. Onder leiding van bondscoach Bobby Robson maakte hij zijn debuut op 29 januari 1986 in de vriendschappelijke uitwedstrijd tegen Egypte (0-4) in Caïro, net als Danny Wallace van Southampton. Hij viel in dat duel na 55 minuten in voor Gary Lineker. Beardsley nam met Engeland deel aan het WK voetbal 1986, het EK voetbal 1988 en het WK voetbal 1990.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *