Raimond van der Gouw (1963)

Raimond v/d Gouw

Raimond van der Gouw (24 maart 1963) was een Nederlands keeper die tot zijn 44e jaar betaald voetbal speelde. Speelde onder anderen voor Vitesse, Manchester United en AGOVV.

Van der Gouw speelde als doelman sinds 1985 voor een aantal verschillende voetbalclubs in Nederland en in Engeland. Hij startte zijn loopbaan bij Go Ahead Eagles om daarna gedurende acht seizoenen het doel van Vitesse te verdedigen.

In 1996 stapte Van der Gouw over naar Manchester United waar hij gehaald werd als tweede doelman achter Peter Schmeichel, maar toch ook regelmatig werd opgesteld. Zo speelde hij in de halve finale van de Champions League tegen Borussia Dortmund. Na een kort verblijf bij West Ham United en RKC Waalwijk keepte Van der Gouw tussen 2004 en 2007 bij AGOVV Apeldoorn. Bij deze club was hij ook keeperstrainer. In de blessuretijd van zijn laatste wedstrijd in het betaald voetbal (FC Eindhoven-AGOVV Apeldoorn) scoorde Van der Gouw zijn enige doelpunt in zijn carrière uit een penalty. Dankzij het doelpunt is hij de oudste doelpuntenmaker in het Nederlandse betaalde voetbal, hij was op dat moment 44 jaar.

Van der Gouw ging in het seizoen 2007/08 bij Sunderland AFC in de Premier League, waar zijn vriend Roy Keane trainer was, als keeperstrainer aan de slag. Hij werd bij de bond echter ook ingeschreven als speler zodat er eventueel nog een beroep op hem kon worden gedaan. Aan het eind van dat seizoen sloot hij zijn actieve carrière af en werd hij fulltime keeperstrainer.

Sinds 2009 is hij keeperstrainer bij Vitesse. Na het ontslag van hoofdtrainer Theo Bos werd Van der Gouw samen met Hans van Arum gedurende enkele weken interim-trainer in de periode oktober/november 2010. Eind juni 2011 werd het contract van Van der Gouw bij Vitesse met twee jaar verlengd, tot medio 2013.

(Foto: ANP – Marcel Antonisse)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *