Remy Reynierse (1961)

Remy Reynierse

Remy Reynierse (18 juni 1961) speelde als aanvallende middenvelder voor FC Eindhoven en (FC) VVV. Schoot de club uit Venlo ooit door een strafschop naar de eredivisie.

Reynierse begon zijn carrière als betaald voetballer bij FC Eindhoven in 1979. Voor de Eindhovenaren speelde hij vijf seizoenen in de Eerste divisie. Hij kwam 124 wedstrijden in actie voor de club en was vijftien maal trefzeker.

In 1984 vertrok hij naar FC VVV. In Venlo promoveerde hij in seizoen Eerste divisie 1984/85 middels de tweede plaats naar de Eredivisie. Reynierse scoorde de beslissende strafschop waarmee hij FC VVV naar de hoogste Nederlandse divisie schoot.

In 1986/1987 en 1987/1988 kende VVV zelfs twee succesvolle seizoenen waarin het tweemaal als vijfde eindigde in de Eredivisie en daardoor deelnam aan de nacompetitie voor Europees voetbal. Bekende spelers uit die tijd zijn onder meer Ger van Rosmalen en natuurlijk de latere international Stan Valckx. In 1988 werd de halve finale van de KNVB beker bereikt, waar in Kerkrade na verlenging met 1-3 van Roda JC werd verloren. Reynierse maakte had nog wel de 1-0 gemaakt uit een pingel.

In seizoen Eredivisie 1988/89 degradeerde de middenvelder met VVV weer naar de Eerste divisie en speelde daarna nog één seizoen in Limburg. In totaal kwam Remy Reynierse 188 duels in actie voor de club en scoorde daarin 30 keer.

Reynierse werd hoofd opleidingen bij VVV-Venlo en in 1994 volgde hij Frans Körver op als trainer van het eerste elftal. In 1998 werd hij hoofd opleidingen bij PSV, waar hij tot 2001 werkzaam was.

In 2004 kreeg Remy Reynierse een aanstelling als interim-bondscoach van het Nederlands vrouwenelftal, na het vertrek van Frans de Kat. Hij gaf vier duels leiding aan het elftal, die alle vier verloren werden. In die duels liet hij spelers als Anouk Hoogendijk en Petra Hogewoning debuteren. Daarna werd Vera Pauw aangesteld door de bond. Verder was hij assistent van Foppe de Haan bij Jong Oranje.

(Foto: ANP – Foundation)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *