Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack ondersteunt geen Aangepaste CSS meer. Bekijk de documentatie van WordPress.org voor meer informatie over het toepassen van aangepaste stijlen op je site: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /srv/home/kentudezenognl/domains/kentudezenog.nl/htdocs/www/wp-includes/functions.php on line 6078
Roy Beukenkamp (1968) - Kent u deze Nog

Roy Beukenkamp (1968)

Roy Beukenkamp

Roy Beukenkamp (12 januari 1968) is een voormalig doelman die uitkwam voor FC Den Haag, wat later doorging als ADO Den Haag, en FC Groningen.

Vooral in het Noorden van het land vergaarde Beukenkamp populariteit. Na zijn actieve carrière werd Beukenkamp scout bij FC Groningen, FC Twente, PSV en Manchester United. Ook had hij in het Drentse Zuidlaren zijn eigen Café. Café de Beuk is inmiddels verkocht.

Beukenkamp startte zijn profloopbaan in 1990 in Den Haag. Een jaar later, op 19 juni 1991, maakte hij zijn debuut voor de club, destijds nog onder de naam FC Den Haag. in drie seizoenen tijd kwam de doelman maar mondjesmaat aan spelen toe.

Beukenkamp besloot daarom maar een stapje terug te toen en ging keepen bij de amateurclub AFC. Drie seizoenen lang speelde hij er, om vervolgens weer terug te keren bij ADO Den Haag. Nu kreeg hij wel een basisplaats en bleef hij twee seizoenen.

Hierna ging hij naar FC Groningen. Al zijn statistieken bij FC Groningen kun je bekijken op fcgstats.nl. Op het moment dat hij voor de Noordelingen koos, speelde men nog in de Eredivisie, maar FC Groningen degradeerde echter.

Twee seizoenen geduld moest Beukenkamp hebben, alvorens hij zijn droom werkelijkheid zag worden; hij promoveerde met zijn club naar de Eredivisie. Beukenkamp speelde een sterk seizoen, waardoor de ploeg onder leiding van Jan van Dijk en met onder meer Martin Drent, de broertjes Dominiqe en Gregoor van Dijk en Paul Matthijs naar het hoogste niveau vertrokken.

Met Roy Beukenkamp op de goal wist FC Groningen weer een stabiele Eredivisie-club te worden. Na vier seizoenen Eredivisie hield Beukenkamp het voor gezien en hing hij zijn handschoenen aan de wilgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *