Sander Westerveld (1974)

Sander Westerveld

Sander Westerveld (23 oktober 1974) was een keeper die onder de lat stond bij enkele mooie clubs door Europa. Ook speelde hij zes interlands. Na zijn carrierè werd hij keeperstrainer bij Ajax Cape Town.

Westerveld begon als jonge jongen bij de jeugd van de Tubanters in Enschede. Hij viel als snel op waardoor FC Twente hem bij te jeugdopleiding haalde. Na vele elftallen doorlopen te hebben, maakte hij in het seizoen 1994/95 zijn debuut onder de lat in het eerste elftal. Na 14 wedstrijden in twee seizoenen vertrok Westerveld bij FC Twente. Vanwege grote concurrentie met Sander Boschker vertrok hij transfervrij naar Vitesse. Daar ontplooide hij zijn talent steeds meer en was meteen een vaste waarde.

Westerveld bleek een uitstekende keeper met een geweldige reflex. Ook buiten de Nederlandse grenzen viel zijn talent op. Hij verdiende een droomtransfer naar Liverpool. Daar beleefde hij één van de mooiste periode’s uit zijn loopbaan. Hij won in 2001 met deze club de UEFA Cup, de FA Cup en de League Cup. Hij keepte in zijn eerste twee seizoenen alle wedstrijden voor de ‘Reds’ Het seizoen daarna kwam hij eigenlijk niet meer in actie en werd hij verkocht aan het Spaanse Real Sociedad waar hij twee en half seizoen zou spelen.

Na nog enkele omzwervingen langs Real Mallorca, Portsmouth. Everton en UD Almería, keerde hij in 2008 terug naar Nederland waar hij op het ‘Kasteel’ ging keepen. Bij Sparta Rotterdam keepte hij één seizoen waarna hij alweer naar het buitenland vertrok. Hij vertrok naar AC Monza, de club van Clarence Seedorf. Hier keepte hij twee seizoen alle wedstrijden.

In augustus 2011 tekende de toen 36-jarige doelman een contract voor twee jaar bij de satellietclub van het Nederlandse Ajax, Ajax Cape Town. Nadat zijn contract in 2013 afliep bleef Sander Westerveld bij de club betrokken in de rol als keeperstrainer.

(Foto: ANP – Toussaint Kluiters)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *