Sebastian Deisler (1980)

Sebastian Toni Deisler (5 januari 1980) was een Duitse vleugelspeler die begin deze eeuw één van de grootste talenten van onze Oosterburen was. Deisler beschikte over een flinke snelheid, een mooie crosspass en een goeie dribbel. Blessures en de daaraan gekoppelde depressies zorgden er echter voor dat hij nooit tot volle wasdom kwam. Hij stopte met voetballen in 2007; slechts 27 jaar. In zijn veel te korte loopbaan kwam hij uit voor Borussia Mönchengladbach,  Hertha BSC en FC Bayern München. Ook speelde hij 36 maal voor Die Mannschaft, waarvoor hij in 2000 tegen Nederland debuteerde.

Als achttienjarige jongen debuteerde Deisler voor Mönchengladbach in de Bundesliga.  Na één seizoen verliet hij de club, waar Robert Enke onder de lat stond, voor Hertha BSC, destijds uitkomend in de 2de Bundesliga. Met de ploeg uit de Duitse hoofdstad promoveerde hij vervolgens direct naar het hoogste niveau en wist hij in 2001 de Ligapokal te winnen. Hierop vertrok hij naar FC Bayern München, waar hij met drie landstitels, drie nationale bekers en een Ligapokal vele prijzen won.

Toch overheerste het blessureleed bij Deisler in zijn Bayern-periode. Toen de vleugelaanvaller in 2002 zich bij de club meldde, was hij net geopereerd aan de knie, waardoor hij pas in februari 2003 zijn debuut kon maken. Hij kwam in zijn eerste seizoen niet verder dan acht competitiewedstrijden. Ook in de jaren hierna was het fysiek kommer en kwijl voor Deisler, die ook te maken kreeg met psychische problemen. Op zestien januari 2007 besloot de net 27 geworden voetballer te stoppen. Later verklaarde Deisler dat hij ‘niet voor het profvoetbal gemaakt is’. (Foto: Wikipedia)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *