Spira Grujić (1971)

spira grujic

Spira Grujić (7 december 1971) is een voormalig verdediger uit Servië. De linkspoot speelde het grootste gedeelte van zijn carrière in Nederland, waar hij een erg populaire speler werd bij FC Twente.

Grujić is afkomstig uit de jeugdopleiding van Rode Ster Belgrado. waar onder meer ook generatiegenoten Dejan Stefanović en Robert Prosinečki destijds in speelden. In tegenstelling tot deze twee, brak Grujić echter niet door, wat hem deed vertrekken naar FK Radnicki Nis. Hier maakte hij op negentienjarige leeftijd zijn debuut op het hoogste niveau. Na vier seizoenen vertrok Grujić naar RWDM, in de Belgische hoofdstad Brussel.

Bij RWDM werd Grujić direct een basisspeler en trok hij al gauw de aandacht van stadsgenoot en topclub Anderlecht. Paars-Wit was na twee jaar overtuigd van zijn kwaliteiten en trok de  verdediger aan. Bij Anderlecht was Grujić bepaalt niet zeker van zijn plaats. Vaak zat hij niet eens bij de wedstrijdselectie en na anderhalf jaar besloot Anderlecht haar verdediger dan ook de verkopen. Voor 350.000 euro kocht FC Twente de stopper.

In Nederland werd Grujić een gewaardeerde en populaire speler die het heeft geschopt als clubicoon van FC Twente. vijfenhalf jaar speelde hij uiteindelijk in Enschede en won met de club in 2001 zijn enige prijs: De KNVB-beker. De laatste twee seizoenen als Twentenaar was Grujić aanvoerder. In 2004 besloot Grujić zijn loopbaan af te bouwen bij ADO Den Haag. Beide jaren was degradatie voorkomen het doel, beide jaren lukte dit.

Nadat Grujić was gestopt met voetballen, was hij nog even technisch directeur bij FK Rad Belgrado. Wat hij tegenwoordig doet, is niet bekend.

(Foto: Youtube)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *