Stefan Pettersson (22 maart 1963) was een sympathieke Zweedse spits die in de jaren ’90 bij Ajax speelde en in de Meer uitgroeide tot een grote publiekslieveling.

Pettersson maakte in 1988 de overstap van IFK Göteborg naar Amsterdam. De Zweed werd nooit echt de veelscorende aanvaller die ze bij Ajax  gewend waren, hij maakte vooral naam als kaatsende spits die anderen liet scoren en beter liet spelen, waaronder Dennis Bergkamp. Met twee kampioensschalen, een KNVB Beker en een Johan Cruyff-schaal vertrok Stefan Pettersson in 1994 bij Ajax, om weer terug te keren naar zijn oude liefde IFK Göteburg. Daar pakte hij nog eens drie kampioenschappen mee. In 1999 hing de blonde Zweed afscheid van het betaalde voetbal.

De sportieve en beschaafde Zweed is een van de populairste spelers die Ajax ooit gekend heeft. Tijdens zijn afscheid werd hij door Michael van Praag zelfs benoemd tot ‘Mister Ajax’.

De aanvaller speelde 31 interlands en scoorde daarin vier keer. Op dit moment is hij spelersbegeleider in zijn vaderland.

(Foto: ANP – Foundation)

Categorieën: voetballer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.