Stein Huysegems (1982)

Stein Huysegems

Stein Huysegems (16 juni 1982) maakte deel uit van het succesvolle AZ Alkmaar dat in het seizoen 2004-2005 maar net de finale van de UEFA Cup niet haalde. Huysegems begon als veelbelovend talent bij Lierse SK waar hij 32 doelpunten maakte in 117 wedstrijden. Met Lierse SK won hij naast de Belgische beker in 1999 ook de Belgische Supercup in 2000.

In 2004 verkaste de Belg naar het AZ van Co Adriaanse waarmee het in de halve finale van de UEFA Cup werd uitgeschakeld. In de extra tijd van de verlenging maakte Miguel Garcia van Sporting Lissabon de winnende treffer in het Alkmaarderhout. En zodoende stonden niet de stuntende Alkmaarders, maar de ervaren Portugezen in de finale. Huysegems had naast Kenneth Pérez en Kew Jaliens gezorgd voor een goal. Helaas was het niet genoeg.

De finale vond dat jaar overigens plaats in het stadion van Sporting Lissabon. Huysegems scoorde in totaal negentien keer in 97 wedstrijden voor AZ. In de zomer van 2006 vertrok de kalende aanvaller naar Feyenoord waar hij werd gezien als de vervanger van Salomon Kalou. Na een moeizaam begin in een 4-4-2 systeem raakte hij uit de gratie bij trainer Erwin Koeman.

Huysegems kreeg later wel een vaste plek in het 4-3-3 systeem. Stein knokte zich na een moeizaam begin in de basis en begon te scoren voor de Rotterdammers. Toch besloot Feyenoord hem in 2007 naar FC Twente te laten gaan.

In de winter van 2009 keerde Huysegems terug naar zijn vaderland. KRC Genk betaalde één miljoen euro voor de aanvaller, die met de Genkies een halfjaar later beslag legde op de Belgische beker; KV Mechelen kreeg klop. Voor Huysegems zijn eerste prijs in negen jaar.  Na een uitleenperiode bij Roda JC en een korte periode bij oude liefde Lierse SK besloot Huysegems het aan de andere kant van de wereld te proberen.

Hij vertrok naar Nieuw-Zeeland waar hij een contract tekende bij Wellington Phoenix FC. Voor deze club maakte Huysegems zijn debuut in dezelfde wedstrijd als Alessandro del Piero voor de tegenstander: Sydney FC. Na deze jaren in Nieuw-Zeeland trok Huysegems terug naar België waar het leek alsof iedereen hem was vergeten. De vijftienvoudig international van België kreeg slechts twee aanbiedingen.

Na zijn loopbaan speelde Stein Huysegems bij FC Berlaar-Heikant op provinciaal niveau.

(Foto: Wikipedia)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *