Stéphane Chapuisat (1969)

Stéphane Chapuisat (28 juni 1969)  was een Zwitserse aanvaller die vooral bekend werd als doelpuntenmachine van Borussia Dortmund in de jaren ’90.

‘Chappi’ maakte zijn debuut in het professionele voetbal Bij het Zwitserse Lausanne Sports. Via Bayer Uerdingen kwam de aanvaller techt bij Borussia Dortmund. Hij speelde er onder meer samen met Karl-Heinz Riedle en Andy Möller en was onderdeel van een succesvolle periode van de Duitse ploeg. ‘Die Borussen’ wonnen in 1997 de Champions League, de wereldbeker Voor clubteams en werden in die periode tweemaal Duits kampioen. Chapuisat was in dit team de onbetwiste spits.

Mede door blessureleed verloor de Zwitser zijn basisplaats en keerde hij terug naar zijn vaderland in 1999. Hij zou in de toenmalige Nationalliga nog uitkomen voor Grasshoppers, Young Boys en (weer) Lausanne Sports. ‘Chappi’ stopte in 2006 en kwam in totaal tot 515 wedstrijden. Hij haalde daar een knap gemiddelde met 246 goals.

Chapuisat speelde voor Zwitserland in totaal 103 interlands waarin hij 21 doelpunten maakte en was actief op het WK in 1994 en de EK’s in 1996 en 2004.

(Foto: ANP – Mulder,antonisse)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *