Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack ondersteunt geen Aangepaste CSS meer. Bekijk de documentatie van WordPress.org voor meer informatie over het toepassen van aangepaste stijlen op je site: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /srv/home/kentudezenognl/domains/kentudezenog.nl/htdocs/www/wp-includes/functions.php on line 6078

Deprecated: Functie is_staging_site is sinds versie 3.3.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan in_safe_mode. in /srv/home/kentudezenognl/domains/kentudezenog.nl/htdocs/www/wp-includes/functions.php on line 6078
Tjeerd Korf (1983) - Kent u deze Nog
Deprecated: Functie is_staging_site is sinds versie 3.3.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan in_safe_mode. in /srv/home/kentudezenognl/domains/kentudezenog.nl/htdocs/www/wp-includes/functions.php on line 6078

Tjeerd Korf (1983)

Tjeerd Korf

Tjeerd Eize ‘geloofsheld’ Korf (11 mei 1983) Vleugelflitser van PEC Zwolle, Excelsior Rotterdam en SC Veendam.

Als voetballer ging Tjeerd via Flevo boys (Emmeloord) naar FC Zwolle, waar hij doorbrak en het zelfs tot Jong Oranje schopte. Daarna speelde hij Excelsior en BV Veendam, waar hij besloot te stoppen. Inmiddels staat hij voor de klas en speelt hij op het hoogste niveau in het amateurvoetbal.

Tjeerd Korf kwam vanuit de jeugdopleiding van Flevo Boys bij FC Zwolle terecht. Al waar hij van 2003 tot en met 2007 in de hoofdmacht voetbalde. In zijn beginperiode bij FC Zwolle gold Korf als een groot talent en werd meerdere malen opgeroepen voor diverse Nederlandse jeugdelftallen. Zo speelde hij samen met spelers als Klaas Jan Huntelaar en Robin van Persie.

Na vijf seizoenen FC Zwolle (126 wedstrijden, 19 doelpunten) vertrekt Korf in 2007 naar Eredivisionist Excelsior waar hij twee seizoenen lang basisspeler is. Aan het einde van het seizoen 2007-2008 degradeert Korf met de Kralingers. Hierdoor speelde hij in het seizoen 2008-2009 weer in de eerste divisie. Hij zou er uiteindelijk 65 wedstrijden vol maken waarin hij twee maal stond als doelpuntenmaker.

In 2009 krijgt de aanvaller een prima contractvoorstel van Veendam waarop hij de overstap maakt naar de Groningse club. Al snel krijgt de club financiële problemen waardoor Korf te zwaar op de begroting ligt. Korf besluit daarom om aan het einde van het seizoen 2009-2010 afscheid te nemen van Veendam en de overstap te maken naar amateurclub Flevo Boys Emmeloord dat op dat moment in de Topklasse uitkomt. Vanaf het seizoen 2012-2013 vertrok Korf naar Wezep om te gaan spelen voor de plaatselijke WHC.

Korf werd voor de eerste maal voor Jong Oranje opgeroepen voor de EK-kwalificatie wedstrijd tegen Armenië. Onder Foppe de Haan werd hij ook geselecteerd voor het vriendschappelijke treffen tussen Jong Engeland en Jong Oranje waar voor 32.000 toeschouwers in Pride Park werd gespeeld.

08-02-2005, Jong Engeland – Jong Oranje. In de 83e minuut, bij een 2-0 voorsprong, mocht Korf in vallen voor doelpuntenmaker en Vitessenaar Eldridge Rojer. Het andere doelpunt was gemaakt door Colins John. De wedstrijd eindigde in 1-2 voor Nederland omdat Engeland in de 90e minuut nog tegen scoorde.

In 2016 werd bekend dat Korf terug keert naar amateurclub Flevo Boys. Tjeerd Korf had namelijk geen nieuw contract aangeboden gekregen bij SC Genemuiden. De 32-jarige aanvaller was in Genemuiden bezig aan zijn tweede seizoen bij de huidige zaterdaghoofdklasser en scoorde daar 3 maal in het seizoen 2015/2016.

Verder is Tjeerd Korf buiten het veld actief betrokken bij Geloofshelden, voorheen Sports Witnesses, een organisatie die de Nederlandse sportwereld wil bereiken met het evangelie van Jezus Christus. Andere (ex)topsporters die betrokken zijn bij deze organisatie zijn Jan Maarten Heideman en Bert Konterman. Klik hier voor meer informatie.

(Foto: www.geloofshelden.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *