Bert Konterman (1971)

Bert Konterman (14 januari 1971) was een verdediger/middenvelder die twaalf interlands voor Oranje speelde. Hij kwam onder anderen uit voor Feyenoord en Glasgow Rangers.

Konterman begon zijn betaald voetbal loopbaan in het seizoen 1989/90 bij FC Zwolle. Hier kreeg hij de kans zich goed te ontwikkelen en de tijd die hij daar kreeg pakte hij. Hij liet als snel zien een zeer degelijke en betrouwbare verdediger te zijn. Na vier seizoen vertrok hij naar Cambuur Leeuwarden. Ook in Friesland stond hij vier jaar onder contract. In zijn spel liet hij steeds meer zien toe te zijn aan een stap omhoog. Hij kreeg deze transfer dan ook. Hij vertrok naar Tilburg waar hij een contract voor drie jaar tekende bij Willem II. Hij kon goed mee op dit niveau en na twee jaar had Feyenoord dat ook gezien en haalde hem naar Rotterdam. Hier zou Konterman een paar van zijn mooiste jaren beleven. In 1999 pakte hij met Feyenoord de dubbel. Hij groeide in Rotterdam bij een grote groep fans uit toch een echte cultheld. Dit had hij te danken aan zijn nuchtere houding, tomeloze inzet en overzicht. Hij vormde bij Feyenoord met Kees van Wonderen, Paul Bosvelt en Jean-Paul van Gastel een solide kern in het elftal. Na twee fantastische jaren kreeg Konterman een droomtransfer naar het buitenland.

Hij werd overgenomen door Glasgow Rangers voor 16 miljoen gulden, nog altijd een van de hoogste transfersommen uit de geschiedenis van Feyenoord. Met Glasgow werd hij in 2003 landskampioen. Het werden drie geweldige jaren in Schotland. Na deze drie jaar keerde hij terug naar Nederland waar hij nog één jaar voor Vitesse uit zou komen. Hier beëindigde hij na 470 duels en 37 doelpunten zijn actieve carrière. Bert Konterman kwam tijdens zijn loopbaan twaalf keer uit voor het Nederlands elftal.

Op dit moment is Konterman onder meer jeugdtrainer bij FC Twente. Ook is hij nog steeds actief betrokken bij Geloofshelden, een organisatie die christelijke topsporters wil maken tot discipelen van Jezus Christus. Daarnaast heeft hij een eigen bureau – Konterman Football Consultancy – waarmee hij zijn voetbaldeskundigheid aanbiedt, zoals training, scouting, analyses en presentaties.

(Foto: ANP)

Previous Article

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *.

*
*
You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Translate »