Toine Rorije (1974)

Toine Rorije

Toine Rorije (24 april 1974) was een symphatieke buitenspeler met een goede individuele actie. In zijn tijd bij Go Ahead Eagles was de roodharige aanvaller één van de steunpilaren van het elftal. Hij kwam zelfs een paar keer uit voor Jong Oranje en dat had er niet alleen mee te maken dat Rorije toen inderdaad jong en oranje(gezind) was. Vanaf zijn verblijf bij FC Groningen ging de carrière van Rorije echter bergafwaarts.

In zijn eerste jaar als profvoetballer promoveerde Rorije direct met Go Ahead Eagles naar de Eredivisie. Ondanks het feit dat de club uit Deventer slechts elfde werd in de competitie, presteerde de rood-gele formatie het om via de nacompetitie te promoveren.

De vleugelspeler beleefde in Deventer zijn beste tijd als voetballer. In de aanloop naar het EK van 1996 werd de aanvaller zelfs uitgenodigd door Guus Hiddink om een week mee te trainen met het Nederlands Elftal. Tot een interland zou het echter niet komen, maar het geeft wel aan dat Rorije in die tijd aardig kon ballen.

In 1997 besloot Rorije, na degradatie van Go Ahead Eagles, om over te stappen naar FC Groningen. Bekijk op fcgstats.nl al zijn statistieken. Dat werd geen succes; Na korte avonturen bij BV Veendam en FC Omniworld besloot hij het betaalde voetbal de rug toe te keren.

Na zijn professionele carrière ging Rorije weer voetballen voor VV Heerde, de club waar het ooit allemaal begon. Daarnaast werkt hij als barman in Café de Doedel in Deventer.

(Foto: ANP – Cor Mulder)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *