KENTUDEZENOG

Victor Kros (1981)

Victor Kros (11 september 1981) was een keeper die we maar twee jaar in het Nederlandse profvoetbal hebben gezien. Helaas werd hij door een blunder wel erg bekend.

Kros debuteerde op 20 februari 2002 in de Eredivisie voor Sparta als invaller voor Frank Kooiman in de thuiswedstrijd tegen AZ. Hij speelde dat seizoen zeven wedstrijden, waarvan één op 30 maart 2002. In het uitduel met Roda JC duwde de doelman een ongevaarlijk schot wat naast het doel zou gaan, pardoes in de goal. In de rust van dat duel haalde trainer Frank Rijkaard zijn goalie uit het veld. In het seizoen 2002/03 speelt hij nog negen wedstrijden in de Eerste divisie, om daarna verder te gaan in het amateurvoetbal.

Kros ging bij de amateurs van Haaglandia waar hij door zijn goede spel toch opviel en daardoor de stap maakte naar SC Cambuur. Hij maakte daar de eerste helft van het seizoen 2006/07 mee in de selectie van SC Cambuur maar zou daar geen enkele wedstrijd spelen. Hierna speelde hij nog voor Xerxes DZB en VV Papendrecht.

(Foto: Youtube)

Verder Bericht

Vorige Bericht

1 Reactie

  1. Harry rusken 13 september, 2017

    Ook nog bij Rvv AGE gespeeld waar hij in de nacompetitie nog een penalty nam en zodoende AGE weer naar de tweede klasse schoot!

Laat een reactie achter

© 2021 KENTUDEZENOG

Thema door Anders Norén