Walter Baseggio (1978)

Walter Baseggio (19 augustus 1978) is een voormalig middenvelder die onder meer uitkwam voor Anderlecht. De spelmaker was aan het begin van zijn loopbaan een groot talent, maar kon dit slechts deels waarmaken. Blessures en later ook nog eens schildklierkanker wierpen hem ver terug. Baseggio speelde ook 27 maal voor de Belgische nationale ploeg.

Op zeventienjarige leeftijd werd Baseggio door toemalig Anderlecht-trainer Johan Boskamp naar de A-selectie van de Brusselse club gehaald. Hoewel hij stevige concurrentie had van onder meer Pär Zetterberg, wist de technisch onderlegde middenvelder al gauw een basisplaats af te dwingen en op zijn 21ste werd de publiekslieveling al aanvoerder van de topclub. In de seizoenen die hierop volgden leidde Baseggio zijn club naar twee landstitels en twee nationale bekers. Na zijn derde landstitel in 2004 ging het echter steeds minder met de loopbaan van Baseggio. Blessures begonnen de linkspoot namelijk steeds vaker parten te spelen. De Belg met Italiaanse roots vertrok daarom in 2006 naar Treviso, waarmee hij degradeerde uit de Serie A.

Na het korte avontuur in Italië, trok hij in de winter van 2007 naar Excelsior Moeskroen, waar hij met zijn traptechniek en inzicht een bepalende speler werd. Dat hij hard kon schieten, bewees hij ook. In een competitiewedstrijd met zijn ploeg schoot hij zó hard, dat de bal ontplofte. Ruim een jaar later sloeg het noodlot echter toe voor de speler. Bij de 31-jarige Baseggio werd schildklierkanker ontdekt. Toen Walt een halfjaar later genezen werd verklaard, was zijn club echter failliet verklaard en ging hij spelen voor FC Tubeke. Door zijn fysieke gesteldheid werd dit geen succes en in maart 2011 hield de middenvelder het profwereldje voor gezien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *