KENTUDEZENOG

Yannis Anastasiou (1973)

Yannis Anastasiou (5 maart 1973) was een Griekse spits van onder meer Anderlecht, Roda JC en Ajax. Anastasiou begon met voetballen in 1990, bij  PAS Preveza. Via Ethnikos Piraeus en OFI Kreta streek ‘Jannes’ neer in België, waar hij ging voetballen voor Anderlecht. Met Tomasz Radzinski en Jan Koller als concurrenten kwam Anastasiou in 2 seizoenen niet verder dan 23 wedstrijden en negen doelpunten, in 2000 vertrok hij dan ook naar Roda JC.

Zijn overstap naar Nederland bleek een schot in de roos. De aanvaller werd in zijn eerste seizoen in Kerkrade direct de ‘Most Valuable Player’ van de Eredivisie, door negentien maal te scoren en dertien maal de assist voor zijn rekening te nemen. Hij bleef in Limburg uitstekend presteren en  trok zodoende de aandacht van Ajax. In januari 2004 vertrok de Griek uiteindelijk voor €300.000 naar Amsterdam. Het verblijf in Amsterdam werd geen doorslaand succes, in tweeënhalf seizoen speelde hij ‘slechts’ 32 wedstrijden. Na nog korte periode’s gespeeld te hebben voor Sparta en FC Omniworld hield Anastasiou er in maart 2008 mee op.

Na zijn actieve loopbaan werd Anastasiou in zijn geboorteland assistent-trainer bij Panathinaikos, waar hij de rechterhand werd van Henk ten Cate. Na anderhalf jaar Griekenland, liep Anastasiou in 2010 in het kader van zijn trainerslicentie stage bij FC Barcelona, waar hij meeliep met Pep Guardiola, ook trainde hij nog de B2 van Ajax.

(Foto: Wikipedia)

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2021 KENTUDEZENOG

Thema door Anders Norén