Adrie Bogers (1965)

Adrie Bogers

Adrie Bogers (4 mei 1965) speelde op twee seizoenen bij KV Mechelen na, zijn gehele betaald voetbalcarrière bij Noord-Brabantse clubs.

Adrie Bogers, verdediger van beroep, speelde bij RKC, NAC, Willem II (Eerste en Eredivisie) en twee seizoenen in het buitenland bij onze zuiderburen voor KV Mechelen. In 489 wedstrijden wist de hard werkende teamspeler vijfmaal het doel te vinden. Het seizoen 1998/1999 was Bogers’ laatste en besloot hij na 15 wedstrijden dit seizoen de schoenen aan de spreekwoordelijke wilgen te hangen.

Hierna ging Bogers het trainersvak in. Hij was als trainer onder meer verbonden aan RKC, het Japanse Urawa Red Diamonds, NAC en Sparta Rotterdam. In december 2006 werd hij een tijd interim-hoofdtrainer van de Waalwijkse club, na het ontslag uit die functie van Adrie Koster.

Vanaf 1 januari 2011 was hij assistent-coach bij het Japanse Urawa Red Diamonds. Hij ging mee met de nieuwe coach Željko Petrović. In 2012 werd hij assistent bij NAC Breda. Na het ontslag van trainer John Karelse werd Bogers in oktober 2012 interim-hoofdcoach. Voor het seizoen 2013-2014 werd Bogers aangesteld als trainer bij eerstedivisionist Sparta Rotterdam. Hij volgde interim-trainer Henk ten Cate op.

Op 2 december 2013 maakte Wiljan Vloet, de man die hem aanstelde, bekend dat Adrie Bogers per direct op non-actief was gesteld. Daarna was Bogers twee jaar assistent-trainer bij Willem II. Bogers werd op 30 juni 2017 assistent-trainer bij N.E.C., om elf dagen later voor een jaar te tekenen als hoofdtrainer. Hij werd in januari 2018 weer assistent-trainer.

(Foto: ANP – Ruud Hoff)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *